Op zoek naar de bal voor het doel van WEC. (Vlnr): Aaron Hurkx, Rob Spijkers, Lars teuben en Danny de Koning.
Op zoek naar de bal voor het doel van WEC. (Vlnr): Aaron Hurkx, Rob Spijkers, Lars teuben en Danny de Koning.

Ruime zege voor ELI

Sport Sport

Lieshout - ELI boekte op eigen terrein een duidelijke 5-0 overwinning tegen WEC. Toch imponeerde de ploeg van trainer Michael Thijs niet echt.

In het eerste half uur overtuigde de thuisclub niet helemaal en kreeg WEC enkele kleine doelkansen. Na een kwartier spelen werd een inzet van spits Danny de Koning geblokkeerd. Even later ontsnapte ELI aan een 0-1 achterstand toen de snelle Heijmans al voorbij doelman Beau Bastiaans was. Zijn lob kon nog door Lex Hollanders tot corner gekopt worden. Een fraaie solo van de jeugdige Maurice Vinkenburg werd hierna bijna met een doelpunt bekroond. Na een half uur nam ELI het initiatief. Dat leidde in korte tijd tot twee doelpunten. Eerst scoorde Lars Teuben met een kopbal uit een hoekschop van Maurice Vinkenburg. Direct hierna was het weer Lars Teuben, die met een afgemeten kopbal Danny de Koning in stelling bracht, 2-0. De bezoekers probeerden wel de aansluitingstreffer te maken, maar de ELI-defensie gaf geen kans weg. Aan de overkant wist bij een vrije trap de WEC-goalie de bal van Danny de Koning nog juist over de lat te tikken.

Na rust had de thuisclub het initiatief en moest de WEC-goalie met de voet redden bij een inzet van Maurice Vinkenburg. In de 57e minuut viel de beslissing in dit duel. De ver opgerukte Rob Spijkers wist Lars Teuben te bereiken, die ten val werd gebracht. De toegekende strafschop werd onberispelijk binnengeschoten door Danny de Koning, 3-0. Toen even later Maurice Vinkenburg de 4-0 binnenschoot was het verzet van het jeugdige WEC helemaal gebroken. Met enkele wissels in de ploeg speelde ELI heel soeverein en bekeken onder leiding van de sterke Lars Teuben de bal rond. Jordy van den Eijnden scoorde bijna de 5-0, maar het was aanvoerder Coen Brouwers, die na een vloeiende combinatie met Jaccy van den Enden de 5-0 eindstand liet noteren.        

Zondag gaat ELI op bezoek bij VOW uit Zijtaart, dat met 1-2 klop kreeg van RKGSV en in de onderste regionen vertoeft.