Afbeelding

Kinderboekenweek Het Klokhuis

Algemeen

Beek en Donk - De afgelopen twee weken stond Het Klokhuis in het thema van ‘worden wat je wil’ en lezen. Het was namelijk Kinderboekenweek. 

Het thema werd geopend tijdens de Appeltjesparade, waar twee Superlasers (spreek uit als: superlezers) op bezoek kwamen. De Superlasers hebben als superkracht dat ze altijd en overal willen lezen, en ze hadden de hele hal van de school omgetoverd tot ‘Super leeshoek’. Alle klassen mochten daar een keertje komen lezen; lekker op een zitzak, in een leescabine, liggend op een kussen op de grond. Wat een ander plekje ineens kan doen met de betrokkenheid.

Gedurende de week is elke groep aan de slag gegaan rondom een boek (binnen het beroepen- thema) en een ontwerpvraag. Zo zijn er creatieve oplossingen bedacht voor mensen die maar één been of arm hebben, is er bedacht hoe een natuurfotograaf foto’s kan maken zonder de dieren te storen en is er een ontwerp gemaakt om jezelf zichtbaar te maken in de jungle als je geen bereik hebt. Deze en andere ontwerpen zijn middels een filmpje tentoongesteld aan alle ouders. Zo konden zij zien wat voor creatieve oplossingen er op de problemen uit de boeken bedacht zijn.

Kinderboeken en creatief denken, dat gaat goed samen!