Afbeelding

Jaarvergadering Supportersclub ‘De Lieshoutse Wielrenners’

Sport

Lieshout - Op vrijdag 15 oktober 2021 werd in café-zaal De Koekoek met 69 aanwezige leden de jaarvergadering 2020 van Supportersclub ‘De Lieshoutse Wielrenners’ weer druk bezocht.

Allereerst werd stilgestaan bij het overlijden van Leo van Berlo, 1e secretaris en voorzitter van de vereniging, gevolgd door één minuut stilte. Hierna werd de vergadering voortgezet door het interim-bestuur. Monique Jansen, Joop Hendriks en Teun van Kaathoven van het huidige bestuur, aangevuld met oud bestuursleden Pierre Steegs, Johan van den Hoogenhoff en Carlo Klomp. De verslagen van secretaris en penningmeester over 2020 werden afgewikkeld en daarna werden de actieve Lieshoutse jeugdrenners gehuldigd. Nick van Eck, Nina van Eck, Luuk Hovers en Giel Hovers werden ontvangen met een snoepzak en ondersteuningspremie. Het ‘Andre Beerkens’ Klassement en de ‘Piet Damen’ wedstrijdwaardering werd niet uitgereikt, omdat er in het jaar 2020 wegens corona geen wedstrijden verreden werden.

Tijdens de pauze was de traditionele gratis loterij. Direct na de pauze werden de bestuursverkiezingen gehouden. Het interim bestuur had vooraf (zoals elk jaar) het jaarverslag in boekvorm naar de leden gestuurd en opvolgers gezocht voor de functies van Leo van Berlo en Carola Peeters. Marcel van de Meulengraaf en Carlo Klomp stelden zich beschikbaar voor penningmeester en voorzitter. Een 1e secretaris werd alsnog gezocht en tijdens de vergadering heeft een lid aangegeven serieus te kijken wat deze functie inhoud en deze gaat hier later over beslissen.

Carola Peeters werd voor 21 jaren bestuursactiviteiten door het bestuur voor haar afscheid gehuldigd, met als verrassing gevolgd een mooie huldiging door Mevr. Slaets, wethouder van de gemeente Laarbeek, met de ‘vrijwilligerspenning Laarbeek’ en een oorkonde. Voor de kascommissie stelde Marga van Kaathoven zich beschikbaar. Ook waren er dit jaar zes jubilarissen; één diamanten (60jr) Frans van Alphen, één gouden (50jr) Hein van Berlo, drie robijnen (40jr) Henk Scheepers, Twan en Erik van den Hoogenhoff, en één zilveren (25jr) Ingrid van Vijfeijken-Verhappen.

Het programma voor 2021 werd ook voorgesteld. Op zondag 21 november 2021 is de 41e ‘Leo van Berlo’ Veldrit, gecombineerd met de 41e Jeugdveldrit. Door voorzitter Carlo Klomp is ook een wijziging aangegeven. De vereniging gevestigd in Lieshout zal voor de volgende jaarvergaderingen alle KNWU licentie houdende wielrenners van Laarbeek uitnodigen en voorzien van een ondersteuningspremie conform het ‘Andre Beerkens’ klassement en de ‘Piet Damen’ wedstrijdwaardering, hopende op een verjonging van de vereniging.