Afbeelding

Hoe bescherm je jezelf tegen de stijgende energieprijzen?

Zakelijk advertorial

De energieprijzen zijn de afgelopen tijd met een ongekend hard tempo opgelopen. Zo hard zelfs dat de overheid dient in te grijpen middels een compensatie voor ieder huishouden. Deze compensatie zal echter bij lange na niet voldoende zijn om de stijging in kosten op te vangen. Nu is deze prijsstijging op het gebied van energie een stijging die iedere Nederlander in de portemonnee zal voelen. Hoe erg deze stijging in de portemonnee gevoeld zal worden heb je gelukkig voor een deel zelf in de hand. In deze blog geven we je daarom enkele tips die je kunnen helpen bij het besparen op jouw energiekosten. 

Verbruik
De beste manier om te besparen op jouw energierekening is door jouw energieverbruik te minimaliseren. Dit kun je doen door zo min mogelijk gebruik te maken van de faciliteiten in jouw woning die energie gebruiken. Het is met name zaak om de verwarming in jouw woning zo min mogelijk aan te hebben. Indien je deze wel aan moet zetten, probeer deze dan zo zacht mogelijk aan te zetten. Een voordeel van de verwarming in de woning is dat je deze vaak per halve graad kunt reguleren. Zo kun je precies voor jezelf bepalen tot welke temperatuur jij de woning wilt verwarmen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je jezelf gaat onderkoelen in de woning, maar een graadje of twee minder dan normaal zou dit over het algemeen niet moeten veroorzaken!

Energieleverancier
Als jouw energiecontract afloopt, dan is het zaak om op zoek te gaan naar een nieuw en zo voordelig mogelijk energiecontract. De voordeligheid van het energiecontract wordt bepaalt door de KWh prijs en daarnaast de eventuele welkomstbonussen die je krijgt bij een nieuw energiecontract. Zeker in een tijd met oplopende prijzen is het van groot financieel belang om hier veel tijd in te steken. Hoe beter jij zoekt en vergelijkt, hoe voordeliger jouw energiecontract uiteindelijk ook zal zijn. Het is hierin natuurlijk met name zaak om op zoek te gaan naar de goedkoopste energieleverancier, maar je dient ook de eventuele welkomstkortingen mee te nemen. Bij sommige energiecontracten krijg je namelijk de eerste paar maanden een mooie korting. Als deze korting het geheel van kosten lager maakt dan de kosten bij de goedkoopste energieleverancier zonder kortingen, dan kun je beter kiezen voor de leverancier met een mooie welkomstbonus!