Afbeelding

De Zonnebloem Aarle-Rixtel bezoekt Hoeve Strobol

Algemeen

Aarle-Rixtel - De Zonnebloem Aarle-Rixtel ging met een aantal gasten en vrijwilligers op woensdag 20 oktober op excursie naar Museum Hoeve Strobol in Nijnsel. 

Met een rolstoeltaxibus en eigen vervoer door medewerk(st)ers reden ze naar de locatie. Daar aangekomen werden ze welkom geheten met koffie/thee en een dikke plak cake. Vervolgens werd er uitgebreid uitleg gegeven over het vervolg van de middag en over wat er allemaal te zien zou zijn, en vervolgens kon de rondleiding beginnen. Met een interessant verhaal, ondersteund door prachtige voorbeelden uit het verleden, nam eigenaar Bert ze mee langs allerlei beroepen en huishoudelijke zaken. Vooral de vele voorwerpen, attributen en kledingstukken die uitgestald waren leverden reacties van herkenning op. Ze kwamen langs prachtige antieke brommers, motoren, auto’s, tractoren en machines die vroeger in de landbouw en industrie werden gebruikt, huishoudelijke apparaten, gereedschappen en materialen. Teveel om op te noemen en allemaal prachtig gerestaureerd.  Hoogtepunt in een grote nieuwe hal was een enorme stoommachine die bijna klaar was om in gebruik genomen te worden. 

Na een korte pauze met koffie en thee begonnen ze aan het tweede deel van de excursie: een bezoek aan een hal waarin diverse beroepen zoals de bakker, slager, klompenmaker, smid, kruidenier, vroedvrouw en de drukker uitgebreid in ‘winkeltjes’ aan bod kwamen. De bewonderende opmerkingen waren niet van de lucht en de tijd vloog om. Terug in de sfeervolle ontvangstruimte genoten ze nog van een drankje en kon er volop nagepraat worden over alle prachtige zaken die er in het museum te zien waren. De gasten en medewerk(st)ers van De Zonnebloem Aarle-Rixtel hebben genoten van een geweldig, ontspannen bezoek aan het prachtige sfeervolle ambachtsmuseum.