Afbeelding

Aandacht voor de mantelzorgwaardering 2021

Medisch & Gezondheid

Laarbeek - Je bent mantelzorger als je hulp biedt aan iemand in jouw omgeving. Niet omdat je een hulpverlenend beroep hebt, maar omdat je een (sociale) relatie met die persoon hebt. Zoals met een familielid, vriend of buren. 

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de samenleving. Ieder jaar in november worden de mantelzorgers dan ook extra in het zonnetje gezet. Dit wordt gedaan met de ‘mantelzorgbon’. Met deze bon kunnen mantelzorgers iets leuk kopen voor zichzelf bij lokale winkels. Inmiddels zijn alle aanvragen binnen bij de gemeente Laarbeek. Per post krijgen de mantelzorgers de kadobon nu thuisgestuurd.

Vorig jaar bezochten medewerkers en vrijwilligers van LEVgroep mantelzorgers die woonachtig zijn in de gemeente Laarbeek. Dit jaar willen ze ook een feestelijke activiteit organiseren rond de dag van de mantelzorg, om zo de mantelzorgers in de schijnwerpers te zetten. Vindt u dat uw mantelzorger dit verdient? Geef dit dan door aan consulent mantelzorg LEV Geert Lemmen via mantelzorglaarbeek@levgroep.nl of 06-14904137.