Afbeelding
Foto: Nikki Barten

Sinterklaas intocht Beek en Donk

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Sinterklaas komt op 13 november 2021 aan in Beek en Donk. Gezien de huidige coronamaatregelen heeft de Sint besloten om geen uitgebreide aankomst te doen houden bij het kanaal. Nadat de burgemeester en de jeugdburgemeester de Sint hebben verwelkomd, zal de Sint plaatsnemen in zijn automobiel en start de intocht door Beek en Donk. 

De aankomst in Beek en Donk is om 14.00 uur, en de aanvang van de intocht om 14.15 uur. Aankomst op het Heuvelplein is uiterlijk 16.00 uur. De route zal zijn: Pater de Leeuwstraat, Oude Bemmerstraat, Raagtenstraat, Schoolstraat, Piet van Thielplein, Brouwerstraat, Otterweg, Pater Becanusstraat en het Heuvelplein. De Sint zal, indien mogelijk, korte stops houden om zo de kinderen een handje te schudden. Wel dient iedereen zicht te houden aan de coronamaatregelen die er dan gelden. 

Op het Heuvelplein zullen er geen dansjes worden opgevoerd door de dansgroepen en of Pieten. Zodra de Sint op het Heuvelplein is, is dit ook het einde van de intocht. De Sint en zijn Pieten zullen dan onmiddellijk vertrekken naar het kasteel. Het Sinterklaascomité doet het verzoek aan iedereen om zich te houden aan de maatregelen die op 2 november 2021 door de overheid zijn opgeschaald. Zo kan er, ondanks alle maatregelen die er nu gelden, toch een mooi feest van gemaakt worden. Het zal in ieder geval een mooie, maar bijzondere, intocht gaan worden.