Afbeelding

Kennismaken met klassiek groot succes

Algemeen

Beek en Donk - Seniorenvereniging Beek en Donk organiseerde op donderdag 28 oktober een presentatie en muzieksessie onder de naam ‘Kennis maken met klassiek’. Hiervoor was het ensemble ‘Euterpe’ uitgenodigd en deze hadden er een bijzonder gezellige en fijne middag van gemaakt. 

Boudewijn Hopman verzorgde een presentatie over de componisten Loeilet van Gent en Loeilet van Londen die vooral barrok composities geschreven hebben, én vertelde ook nog het een en andere over tijdgenoten van deze componisten. Hoewel de namen Loeilet bij het grote publiek minder bekend zijn bleek hun muziek niet minder aan te spreken dan bijvoorbeeld Mozart of Beethoven. Boudewijn nam het publiek mee naar de tijd dat deze musici leefden door middel van een PowerPoint presentatie, afgewisseld met het spelen van diverse muziekstukken door het ensemble. 

Het aanwezige publiek ging hier volledig in mee en genoot met volle teugen. Ook werd het een en ander over de instrumenten verteld, met name de info over het klavecimbel was een echte ‘eye-opener’. Voor de Seniorenvereniging Beek en Donk was deze middag een experiment, maar na een korte evaluatie samen met Euterpe was de conclusie dat het experiment zeker voor herhaling vatbaar is. Mede ook door de enthousiaste reacties van het publiek. Mogelijk dat dit in het voorjaar van 2022 dan ook gaat plaatsvinden. Ze houden u daarvan nog op de hoogte.