Rechts matchwinnaar Denzel Hajema Foto: Seraf Vereijken

Sparta’25 wint topper in Oirschot met 1-2

Sport Sport Sport

Beek en Donk - Afgelopen zondag nam Sparta’25 het op tegen het ook nog ongeslagen Oirschot Vooruit.

Het begin van de wedstrijd verliep dramatisch voor de Beek en Donkse ploeg. De wedstrijd was nog geen twee minuten oud toen Sparta’25 al tegen een 1-0 achterstand aankeek. Via een vrije trap, rand 16 meter, scoorde Joris Swaanen van Oirschot Vooruit in de verre hoek de 1-0. Gelukkig werd het spel van Sparta’25 gedurende de eerste helft beter. Na 20 minuten onderschepte Daan van Heijnsbergen een foutieve terugspeelbal waardoor hij oog in oog kwam met de keeper van Oirschot Vooruit. Helaas belandde zijn schot aan de verkeerde kant van het zijnet. Vijf minuten later kreeg Sparta’25 vanwege een handsbal een penalty toegekend. De strafschop van Rick van Heijnsbergen werd echter door keeper Niels Stockman gestopt. Vlak voor rust speelde Daan van Heijnsbergen zich tussen twee Oirschotse spelers vrij. Omdat hij de bal niet goed raakte kwam zijn schot in de handen van de keeper terecht.

In de tweede helft kwam Sparta’25 goed uit de kleedkamer en was het duidelijk de betere ploeg op het veld. Dat nam niet weg dat de eerste serieuze kans voor de gastheren was. Het schot van de aanvaller van Oirschot werd geblokt door Stan van de Ven waardoor de bal een makkelijke prooi werd voor doelman Bram Werdens. Enkele minuten later stoomde Joost Ankersmit over de rechterzijde van het veld op. Zijn voorzet werd ongelukkig geraakt door verdediger Job van Gestel van Oirschot Vooruit en daardoor belandde de bal achter zijn eigen doelman, 1-1. Hierna voerden de bezoekers de druk op de achterhoede van Oirschot Vooruit op. Dat leidde tot een verdiende 1-2 voorsprong. Denzel Hajema verschalkte uit een draai de Oirschotse doelman. In de resterende tijd kregen Daan van Heijnsbergen en Stan van de Ven nog de mogelijkheid om de score te vergroten. Helaas zonder succes. Ook Oirschot Vooruit kreeg nog een tweetal prima kansen, maar zonder het gewenste resultaat. Dankzij de verdiende 1-2 overwinning blijft Sparta’25 in deze competitie nog ongeslagen.

Zondag 14 november staat er geen wedstrijd op het programma. Op donderdag 18 november speelt Sparta’25 in Mariaheide de bekerwedstrijd tegen SCMH, aanvang 20.00 uur. Op zondag 21 november gaat voor Sparta’25 om 14.30 uur de competitie weer verder met een thuiswedstijd tegen RKVVO.