Theo en Willemien Verploegen
Theo en Willemien Verploegen Foto: Martijn van den Baar

Willemien en Theo Verploegen 43e boerenbruidspaar van Raopersgat

Activiteiten & Evenementen

Lieshout - Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen kon een reguliere bekendmaking van het boerenpaar tijdens het Prinsenbal op 13 november begrijpelijkerwijs niet plaatsvinden. Daarom heeft de Commissie Boerenbruiloft Raopersgat ervoor gekozen het boerenpaar en hun getuigen die avond online bekend te maken.

Om 19.11 uur ontvingen leden van de CBR via hun groepsapp een filmpje waarin het spel ‘Wie van de Drie’ werd gespeeld. Door het stellen van slimme vragen stelde het panel vast dat van de drie gemaskerde boerenparen Willemien en Theo Verploegen het echte boerenpaar van 2022 was. De getuigen zijn hun vrienden Marlie Peters en Wilko van den Bosch. Het spel werd vakkundig gepresenteerd door Maarten de Groot.

Uitleg hints
Hint 1: ‘Ze zijn er niet vies van’. Hij werkt als monteur bij de DAF en zij als kraamhulp (niet vies van vuile handen); Hint 2: ‘ICT daar heeft hij iets mee’. ICT in dit geval niet ‘In Corona Tijd’, maar ‘Initiatie Carrosserie Techniek’, een opleiding die nodig is om monteur bij DAF te kunnen worden;
Hint 3: ‘Elke dag is anders’. Als kraamhulp en monteur is met andere baby’s en trucks elke dag anders; Hint 4: ‘Het is nogal eens dat het lichtje laat uit gaat’. Ze houden allebei van feestjes en hebben een nadrukkelijke relatie met lichtstad Eindhoven (DAF en PSV); Hint 5: ‘Ze hebben iets met 3399’. Behalve dat 3399 hun vroegere telefoonnummer was, kunnen met behulp van deze cijfers ook de dienstjaren van Willemien, het geboortejaar van Theo, de leeftijd van zoon Tim en geboortejaar van dochter Jolijn worden berekend.

Onecht huwelijk
Het boerenpaar wil op donderdag 27 januari in de Hofkamer van verzorgingshuis Franciscushof in Lieshout gaan verloven. Het onecht huwelijk wordt op maandag 28 februari 2022 om 13.00 uur in de feestelijke en carnavaleske ingerichte grote zaal van het Raopershuis aan de Grotenhof voltrokken en aansluitend op ludieke wijze ingezegend. Deze huwelijksceremonie is openbaar en voor iedereen gratis toegankelijk.

Draagt u de boerenbruiloft een warm hart toe, dan kunt u voor €11,11 per jaar ‘Vriend van de C.B.R.’ worden. Tijdens de boerenbruiloft ontvangt u dan gratis een portie petazzie met worst. U kunt zich als vriend aanmelden via cbrlieshout@gmail.com waarna u nadere informatie ontvangt.