Afbeelding

Zwemmen met Uniek Sporten

Algemeen

Laarbeek - Één keer in de vijf weken organiseert Laarbeek Actief een activiteit voor Uniek Sporten. Het doel hiervan is om even lekker te ontspannen, en gezellig en natuurlijk actief bezig te zijn. 

Afgelopen week zijn ze met Uniek sporten gaan zwemmen bij de Drie Esssen in Beek en Donk. Ze waren met ongeveer 25 deelnemers en vier werknemers, plus de stagiaires van Laarbeek Actief aanwezig. Ook waren er vier begeleiders vanuit ORO mee. Bij de Drie Essen zijn ze met zijn allen de hele ochtend actief bezig geweest in het water. 

In de groep waren er twee deelnemers bij die in een rolstoel zaten. Deze deelnemers hebben ze in het water getild met een zwemmat, zodat ook hun lekker konden zwemmen. Hierna zijn ze met zijn alle vrij gaan zwemmen en wat hadden ze veel plezier. Samen zwemwedstrijdjes doen, met de ballen spelen en rennen over de matten. Op het einde hebben ze met zijn allen nog aquagym gedaan, en dit was natuurlijk een topafsluiter van de ochtend. Het was een super leuke ochtend waar ze samen veel hebben gelachen en actief bezig zijn geweest.

Met de volgende activiteit gaat Laarbeek Actief samen met Uniek Sporten, boksen en sport en spel doen. Dit in combinatie met groep 5 van Basisschool ’t Otterke en Riny Heesakkers van Boksschool Laarbeek. Om eens een keer wat anders te ervaren dan met dezelfde groep en deelnemers te bewegen, gaan ze het de volgende keer anders doen. De basisschoolkinderen gaan dan sporten samen met Uniek Sporten. Zo hopen ze beiden groepen een keer een andere ervaring mee te laten krijgen en er natuurlijk een gezellige dag van te maken.