Theun Reloe krijgt een kinderlintje.
Theun Reloe krijgt een kinderlintje. Foto: Marcel vd Kerkbof BD

Theun (12) doneerde zijn haren en krijgt nu een kinderlintje

Algemeen

Beek en Donk - Theun Reloe (12) uit Beek en Donk stelde zichzelf ruim drie jaar geleden een doel: hij wilde zijn haren lang laten groeien zodat hij deze kon doneren voor kinderen die kanker hebben. Hij slaagde in zijn missie en ontving daar woensdagmiddag een kinderlintje voor.

Beek en Donk - Het is juni 2021. Op de Petrus Dondersschool in Gemert is het een bijzonder tafereel op het schoolplein. In het bijzijn van zijn klasgenoten en juffen laat Theun zijn haren knippen. Er gaat ruim 30 centimeter af van zijn lange lokken. Drie jaar eerder besloot hij zijn haren te laten groeien. “Ik zag een jongen met lange haren en dacht dat wil ik ook, dan kan ik ze doneren voor kinderen met kanker”, vertelt Theun als er hoog bezoek voor hem is deze woensdag. Jeugdburgemeester Kiki Kemps en burgemeester Frank van der Meijden zijn, mede namens de jeugdgemeenteraad, naar Theun gekomen om hem het kinderlintje te overhandigen. De bijzondere actie van Theun verdient een lintje, zo vond iedereen.

“Van de haren maken ze pruiken voor kinderen die kanker hebben en hun haar hebben verloren”, geeft Theun aan. “We zijn hartstikke trots op jou”, zeggen de jeugdburgemeester en de burgemeester in koor. Theun is een beetje overvallen door alle aandacht, maar is ook enorm trots. Lachend neemt hij het lintje en de oorkonde in ontvangst, terwijl vader, moeder en zusje toekijken. “Deze ga ik op mijn kamer op mijn bureau zetten.” 

Theun en zijn ouders en zus.