Dorpsraad Lieshout ondersteunt Repair Café Laarbeek

Algemeen

Lieshout - Ondanks beperkende coronamaatregelen is het ‘Repair Café Laarbeek’ in Lieshout weer volop van start gegaan. De vrijwilligers zitten iedere derde woensdag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur in hun vertrouwde ruimte in het Dorpshuis in Lieshout. Wilt u ook iets bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg en een defect apparaat opnieuw in gebruik te nemen? Kom dan langs en laat één van de deskundige vrijwilligers naar uw apparaat kijken.

Dorpsraad Lieshout wil graag een bijdrage leveren aan het verkleinen van de afvalberg: in Nederland wordt immers ontzettend veel weggegooid. Ook goede zaken die best een tweede leven zouden kunnen leiden. Dat ‘tweede leven’ kan gegeven door een van de vakmensen van het Repair Café Laarbeek. Deze vakkundige vrijwilligers zijn immers specialisten in het herstellen en repareren van defecte apparaten. Omdat het werk van deze vakmensen bijdraagt aan minder afval, en dus een beter leefklimaat, ondersteunt Dorpsraad Lieshout dit initiatief met raad én daad.

Weer opgestart
Na een lange corona-stop is het Repair Café Laarbeek weer opgestart in het Lieshoutse Dorpshuis. Eíndelijk konden de gedreven vrijwilligers de afgelopen maanden weer aan de slag met het herstellen van broodroosters, bandrecorders, fietsen en broeken. Héél veel zaken kunnen immers nog hersteld worden en hoeven niet op een vuilnisbelt terecht te komen. Veel inwoners van Laarbeek lijken dat ook te beseffen en komen naar het Repair Café om hun ‘ding’ te laten herstellen en een tweede leven te geven.

Ontmoetingsplaats
Het Repair Café is, naast een plaats waar zaken hersteld kunnen worden, ook een sociale ontmoetingsplaats. Inwoners en vrijwilligers treffen elkaar ter plekke en onder het genot van koffie of thee worden zaken hersteld en verhalen gedeeld. Dit sociale karakter is van groot belang voor de leden: samen zaken herstellen en óók nog eens gezellige middag hebben is immers een ideale samenloop van omstandigheden.

Oók stoffen
Overigens kunnen niet alleen apparaten of fietsen worden aangeboden bij het Lieshoutse Repair Café. Dilia van der Aa is als vakvrouw gespecialiseerd in het herstel van stoffen. Zij kan kleding herstellen, dekbedovertrekken repareren en met haar naaimachine kan ze heel veel kapotte stoffen voorwerpen herstellen. Heeft u ook iets liggen wat gerepareerd kan worden? Kom dan gerust lang op een komende derde woensdag van de maand, tussen 13.30 en 16.00 uur en laat het repareren.

Coronamaatregelen
Vanwege corona is het Repair Café gebonden aan maatregelen. Die maatregelen wisselen bij iedere nieuwe fase en daarbij behorende persconferentie. Wat de consequenties voor het Repair Café zijn is steeds terug te vinden op de site van het Dorpshuis en/of van de Dorpsraad Lieshout. Heeft u specifieke vragen aan het Repair Café? Mail deze dan naar info@dorpsraad-lieshout.nl en dan zorgen zij ervoor dat uw vraag bij de juiste vakman/vakvrouw terecht komt.