Bij het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk werden donderdagavond 23 december ruim 1800 boosterprikken gezet. Woensdag is er een nieuwe kans.
Bij het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk werden donderdagavond 23 december ruim 1800 boosterprikken gezet. Woensdag is er een nieuwe kans. Foto: www.mooilaarbeek.nl.

Woensdag nieuwe boosterprikken in Beek en Donk, donderdag in Lieshout

Medisch & Gezondheid Coronavirus

Beek en Donk – In het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk zijn donderdagavond 23 december ruim 1.800 boosterprikken gezet. In navolging op deze succesvolle actie gaan Medisch Centrum Beek en Donk en Huisartsenpraktijk Coenen opnieuw vaccinaties zetten. Ook in Lieshout/Mariahout volgt een tweede prikronde.

“We willen beroepsgroepen benaderen die baat hebben bij een snelle vaccinatie. Denk daarbij aan politie, brandweer, onderwijs, kinderdagverblijf, winkelpersoneel, horeca, schoonheidsspecialisten, MKB’ers, zwembadmedewerkers, mantelzorgers en andere contactberoepen en daarnaast is ook iedereen vanaf 18 jaar en ouder welkom, die aangesloten is bij de praktijk van Dr. Coenen of het Medisch Centrum Beek en Donk. Ook als ze al een afspraak hebben bij de GGD. Deze kan nadien afgezegd worden”, zo laat huisarts Oerlemans weten.

Als u de laatste drie maanden corona heeft gehad of korter dan drie maanden geleden een vaccinatie heeft gehad, dan komt u nu niet in aanmerking. Mensen wordt verzocht een ID-bewijs mee te nemen en indien mogelijk de registratiekaart van de vorige vaccinaties. “Aanmelden en dringen is niet nodig”, aldus Dr. Oerlemans. De vaccinaties worden opnieuw gezet in het Ontmoetingscentrum van Beek en Donk. Een boosterprik halen kan woensdagavond 29 december tussen 17.00 en 20.00 uur.

Aarle-Rixtel
“In Aarle-Rixtel zijn er van 21 tot en met 23 december ruim 2.100 boosterprikken gezet”, vertelt mede-initiatiefnemer Paul Lijten. Er is momenteel geen initiatief voor een nieuwe actie.

Lieshout/Mariahout
“In Lieshout wordt donderdagmiddag 30 december van 14.00 tot 17.30 uur een tweede prikronde gehouden voor alle 50-plussers”, vertelt huisarts Annemarie Rechters. Deze mensen worden per brief uitgenodigd. “Met dank aan de hulp van vele vrijwilligers en digitale ondersteuning van Syan en Twee-en-20, hebben we vorige week maar liefst 1.100 boosterprikken in Lieshout en Mariahout kunnen zetten.”

Boosterprikken in Lieshout
Afbeelding