De zusters verwelkomen dit weekend Oekraïense vluchtelingen. De LEV Groep en een aantal vrijwilligers zorgen voor spullen en de inrichting van kamers
De zusters verwelkomen dit weekend Oekraïense vluchtelingen. De LEV Groep en een aantal vrijwilligers zorgen voor spullen en de inrichting van kamers Foto: Mark Barten
VIDEO

Zr. Madeleine: “Wij zijn blij dat we iets kunnen doen”

Algemeen

Laarbeek - De oproep van LEV Laarbeek aan Laarbeekse inwoners om spullen te doneren voor Oekraïense vluchtelingen, die worden opgevangen in Missieklooster Heilig Bloed te Aarle-Rixtel, werd vrijdag in een paar uur tijd volledig beantwoord. 

Zaterdagochtend 12 maart stonden Suzan de Koning en Bart Heldens namens de LEV Groep bij het Missieklooster klaar om spullen in ontvangst te nemen. Tussen 10.00 en 12.00 uur kwamen veel mensen langs met auto’s en bussen om spullen af te leveren. Van complete bedden tot senseoapparaten en van tandpasta tot toiletpapier. Al het gevraagde uit de oproep van vrijdag werd nog geen 24 uur later gebracht door mensen die het konden missen en graag hun hulp wilden aanbieden voor de opvang van de vluchtelingen uit Oekraïne. 

Naar verwachting zullen nog dit weekend de eerste mensen arriveren bij het Missieklooster. Zr. Madeleine is blij dat de zusters opvang kunnen bieden: “Wij zijn blij dat we iets kunnen doen, dat we praktisch kunnen helpen. We weten uit ervaring dat dit niet gaat over een paar weken. Je mag blij zijn als het binnen een jaar goed doorstroomt. Het zou handig zijn als hier een bushalte kwam. De dichtstbijzijnde bushalte ligt nu op 2 kilometer. Je moet kijken naar wat je nodig hebt, hoe oud zijn de kinderen en wat hebben de kinderen nodig. Het belangrijkste is dat ze zo snel mogelijk ritme krijgen in de dag...”