Afbeelding

Brabantse middag in het Buurthuis Mariahout

Algemeen

Mariahout - Eindelijk was het dan zover. Na verschillende pogingen in coronatijd om de Brabantse middag te organiseren, kon het dit keer dan toch echt doorgaan. Voor de Mariahoutse Liederentafel een uitdaging extra omdat het de eerste keer in het Buurthuis zou plaatsvinden. 

Vroeger was de Pelgrim het toevluchtsoord voor de vereniging, maar ze hoefden zich geen zorgen te maken. Er was een mooie opkomst van zo’n 100 gasten. De sfeer zat er goed in. Er werd uit volle borst meegezongen en aan de vele gezichten kon je zien dat iedereen genoot. Niet alleen van de liedjes, maar ook van het samen zijn. 

Na de pauze kwam Teun van Rooij enkele liedjes uit zijn repertoir zingen. Teun is een jong talent die ijverig aan de weg timmert om een zangcarrière op te bouwen. Na twee keer drie kwartier gevuld met Nederlandstalige liedjes moest er toch een einde aan de gezelligheid komen. De middag werd afgesloten met een loterij waar men veel prijsjes kon scoren. 

De Mariahoutse Liederentafel kan terugkijken op een geslaagde middag. Dit is ook zo goed gelukt dankzij de hulp van enkele vrijwilligers uit andere Mariahoutse verenigingen. Weer zo’n Mariahouts staaltje van samenwerken.