Vlnr. Winus van den Berg, Els van Hoogstraten en Thea van de Kolk
Vlnr. Winus van den Berg, Els van Hoogstraten en Thea van de Kolk Foto:

Jubilarissen bij Jeu de Boulesclub Beek en Donk

Algemeen

Beek en Donk - Tijdens de jaarvergadering van de Jeu de Boulesclub Beek en Donk, die vanwege corona twee jaar over had moeten slaan, zijn vrijdagavond 6 jubilarissen gehuldigd. Winus v. d. Berg, Stien van Duinhoven, Thea v.d. Kolk, Jan van Schijndel en Nel Simons vanwege hun 10-jarig lidmaatschap en voorzitter Els van Hoogstraten spande de kroon met een 25-jarig jubileum.

Tijdens de ledenvergadering ontvingen de jubilarissen een bloemetje maar werd ook stilgestaan bij de leden waarvan in de afgelopen periode afscheid moest worden genomen. Het bestuurslid Theo Verhoeven nam afscheid van het bestuur i.v.m. privéomstandigheden en bedankte de leden voor het in hem verstelde vertrouwen. Theo blijft wel actief lid van de vereniging. Penningmeester Nelly van Veghel nam ook afscheid omdat zij binnenkort gaat verhuizen. Zij ontvingen ook een bloemetje. Als nieuwe penningmeester werd Marie-Louise Wijnen benoemd. De leden die tussen de verschillende lockdowns door mondjesmaat hebben kunnen boulen waren heel blij elkaar weer te ontmoeten. Sinds de laatste lockdown worden er nu wekelijks weer de nodige partijen gespeeld. De leden kunnen terecht op dinsdag- en donderdagavond om 19.00 uur en op zondagmorgen om 10.30 uur. In de herfst- en wintermaanden wordt er op dinsdag- en donderdagmiddag om 14.00 uur gespeeld. Ook wordt er een wintertoernooi gehouden waarbij gebruik gemaakt wordt van de binnenbanen in Mariahout. Verdere vinden er uitwisselingen plaats met de Jeu de Boules verenigingen uit de andere Laarbeekse kernen.

Oranjetoernooi
Het zomerseizoen van de Jeu de Boulesclub werd zaterdag ingeluid met een oranjetoernooi. Wim v.d. Kolk werd de winnaar en hij ontving de wisselbeker. Alle aanwezige leden werden verrast met een oranje geranium. Op dit moment is de Jeu de Boulesclub in Beek en Donk nog gehuisvest op het terrein van tv ’t Slotje aan de Wijnkelderweg, maar in verband met de wens van de tennisvereniging om op die plek padelbanen te realiseren, is de club in overleg met de gemeente om elders een nieuwe locatie te realiseren.

Ben je geïnteresseerd in deze leuke sport? Nieuwe leden zijn van harte welkom. Kom gerust een keertje kijken en meespelen om te ervaren of het een activiteit is die bij je past! Bel voor meer informatie naar een van de bestuursleden. Voorzitter Els van Hoogstraten tel. 06-27325468, secretaris Wim v.d. Kolk tel 0492-463747 of penningmeester Marie-Louise Wijnen tel. 06-22566778.