Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Laarbeekse boeren aanwezig bij massaal protest in Stroe

Algemeen Video's

Laarbeek/landelijk - Boeren trekken vanuit het hele land vandaag naar het Gelderse Stroe (gemeente Barneveld) om vanmiddag te protesteren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Ook in Laarbeek verzamelden zich al heel vroeg een aantal demonstranten. Zij vertrokken vanaf de Beekse brug naar Schaijk rond de klok van 4.30 uur. Van daaruit reizen ze door naar Barneveld.

Tekst gaat verder onder de video


De organisatoren van protestactie verwachten vandaag zeker 10.000 boeren in Stroe. Aanleiding van de demonstratie is een plan dat minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) onlangs naar de Tweede Kamer stuurde. De ammoniakuitstoot van de landbouw moet wat haar betreft gemiddeld met 40 procent omlaag, zodat de natuur niet langer wordt overbelast. In beschermde natuurgebieden zelf mag volgens de plannen vrijwel geen uitstoot meer plaatsvinden, direct daaromheen is volgens de minister een vermindering van 70 procent noodzakelijk. Alleen dan gaat het volgens haar lukken om de stikstofbelasting op de natuur genoeg te verminderen. In de ochtend stond het verkeer op nagenoeg alle snelwegen in het midden van Nederland vast, door het langzaam rijden van tractoren. 

Dit heeft tot gevolg dat onder meer de veestapel flink ingekrimpt moet worden. Boeren vrezen hierdoor voor hun toekomst. Ben jij een van de Laarbeekse boeren die ook in Stroe aanwezig is? Meld je dan bij DeMooiLaarbeekKrant (redactie@mooilaarbeek.nl). Graag willen we jouw verhaal in onze krant publiceren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding