Frits Swinkels. rechts, in gesprek met koning Willem-Alexander en koningin Maxima.
Frits Swinkels. rechts, in gesprek met koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Foto: Danny van Schijndel

Frits Swinkels in gesprek met koning en koningin

Algemeen

Laarbeek/Gemert - Koning Willem Alexander en koningin Máxima brachten donderdag een bezoek aan de Peel. Op diverse plekken gingen ze in gesprek met bewoners.

Zo bezocht het koninklijk paar de Deurnsche Peel en ging het daar in gesprek met agrariërs over de effecten van de nabijheid van een Natura 2000-gebied op hun agrarische bedrijven. In Gemert werd gesproken met coronaslachtoffers en zorgmedewerkers, waarna een bezoek werd gebracht aan het Boerenbondmuseum. Daar kregen de koning en koningin uitleg over het ontstaan van de coöperatieve gedachte. Vervolgens gaven vertegenwoordigers van verschillende hedendaagse coöperaties hun visie op het belang van coöperaties in de Peel en lichtten zij de kansen en uitdagingen van een coöperatie toe. 

Een van de aanwezigen was Frits Swinkels uit Beek en Donk. Hij gaf uitleg over Laarbeek Energie. Een lokale coöperatie die als doel heeft om Laarbeek energieneutraal te maken. Na dit (korte gesprek) toog het echtpaar naar Helmond, waar op de Automotive Campus het bezoek aan de Peel werd afgesloten.

Bezoek koning en koningin.
Bezoek koning en koningin.
Bezoek koning en koningin.
Bezoek koning en koningin.
Bezoek koning en koningin.
Bezoek koning en koningin.
!