Afbeelding

De Vrolijke Vijf stoppen met de band

Algemeen

Mariahout - De Vrolijke Vijf was een kleine groep van vijf personen, ooit afgesplitst van de Mariahoutse Liederentafel. Jacky Brans was hierin de leidende figuur. Helaas kunnen de overgebleven leden zonder Jacky niet meer verder. Opnieuw beginnen is geen optie, want ook hier beginnen de jaren te tellen. Daarom zetten ze er noodgedwongen een punt achter.

Ze hebben voor veel mensen opgetreden, hebben menig middag en avond de mensen van hun stoelen gekregen en blij gemaakt met oude liedjes. Jarenlang hebben ze het oogstfeest bij de Strobol in Nijnsel mogen opluisteren met een zeer divers programma. De pannenkoekenbakkers die jarenlang langs naast hun opgesteld stonden zullen zonder de muzikale noot van de vrolijke vijf de streuf moeten bakken.

Zij willen iedereen bedanken die De Vrolijke Vijf aan heeft willen aan horen en uitgenodigd heeft voor een optreden. Maria Brans (gitarist en zangeres), Bernard Donkers (zanger), Annie van Uden (accordeonist en zangeres) en Wilma Dingemans (tweede stem) vinden dat ‘het schon is gewist’.