Afbeelding

Einde Mariahoutse Liederentafel

Algemeen

Mariahout - Bij de Mariahoutse Liederentafel ontviel op woensdagmiddag 8 februari muzikale begeleider Jacky Brans. Hij ontviel hen letterlijk en figuurlijk. Aan het begin van de repetitie kreeg hij een hartstilstand. Reanimatie mocht niet baten en hij overleed op die plek. In het harnas zoals men zegt. Muziek maken was toch wel zijn grootste hobby. 

Voor Maria en zijn kinderen een groot verlies. Maar ook voor de zangvrienden van de Mariahoutse Liederentafel. Zonder muzikale begeleiding kunnen ze niet verder. Aan iemand net zoals Jacky kunnen ze niet meer komen, daar was er maar één van. Het bestuur van de Mariahoutse Liederentafel heeft nog wel wat opties overwogen om verder te gaan, maar met cd-tjes en dergelijke zou het ook moeilijk zijn om op te treden. En zonder optredens is er de jus een beetje af.

Op 22 maart werd in een algemene ledenvergadering besloten om De Mariahoutse Liederentafel op te heffen. Op 28 mei 1986 werd de vereniging opgericht onder de naam van ‘de contente hap’. Op 28 maart 1994 werd de naam veranderd in De Mariahoutse Liederentafel. Ze hebben in die 37 jaren vele optredens mogen verzorgen en hebben veel mensen een plezierige middag of avond mogen geven. Twee van de leden zijn al lid vanaf het begin, maar ook de overige leden kunnen terug kijken op vele jaren van fijn zang plezier.