Erik Prinsen
Erik Prinsen Foto: Joost Duppen

Erik Prinsen wint Koningschieten Laarbeek

Algemeen

Aarle-Rixtel - Het jaarlijks Laarbeek koningschieten was dit jaar op zondag 30 april op het gildeterrein van Sint Margaretha gilde. Onder een stralende zon werden de gildebroeders en gildezusters welkom geheten door hoofdman Theo de Jong. Na opstelling van de gildes trok men drie keer rond de boom, zodat deze vrij was van boze geesten. Pastor Jeffrey de Jong zegende de vogel, en na een kort gebed kon die op de mast geplaatst worden. Volgens traditie schoot eerst Pastor Jeffrey namens de kerk, daarna Ron van de Berkmortel namens de gemeente, en daarna afgaande Laarbeekkoning Tonny Gevers.

Maar liefst 27 schutters namen deel aan de wedstrijd, en na twee rondes was het tijd voor een korte pauze. Daarna begon men aan het tweede gedeelte, en naarmate dat er meer spaanders van de vogel vielen, steeg ook de spanning op het gildeterrein. Met het 91e schot, schoot Toon Thijssen de vogel compleet van de spil, maar hij had de pech dat een gedeelte van de vogel tegen een andere spil bleef hangen. Twee andere schutters kregen nog een kans, maar het was Erik Prinsen van het Sint Servatius gilde die met het 94e schot het laatste stuk van de vogel eraf schoot.

Na de huldiging gaf het Sint Servatius gilde een mooie vendelgroet aan de nieuwe Laarbeek koning, en kon er nog na gepraat worden over deze spannende schietwedstrijd. Het Sint Margaretha gilde bedankt iedereen voor hun bijdrage op deze mooie dag.