Afbeelding

Column burgemeester: Ties

Algemeen Column

Het Laarbeeks college van Burgemeester en Wethouders is graag in onze gemeenschappen en wil laagdrempelig zijn zodat we aanspreekbaar en bereikbaar voor onze inwoners kunnen zijn. In brede zin weet u ons gelukkig goed en vaak snel te vinden. Bovendien zijn we graag aanwezig bij activiteiten in onze kernen. Wekelijks ontvang ik persoonlijke berichten via mail, telefonisch of via app, soms indirect via ons loket. Altijd volgt hieruit een antwoord of een gesprek. Veelal zijn het vragen over complexe gemeentelijke processen, soms klachten maar bovenal ook vaak ludieke berichten. 

Het laatste is ook het mooiste om over te vertellen en gebeurt gelukkig veelvuldig. Zo kreeg ik van Ties onlangs een prachtige boodschap met een missie. Ties woont op ‘t Hof in Beek en Donk en zit in groep 4. In zijn vrijetijd haalt Ties met zijn tractor met aanhanger vuil op in de buurt en omgeving. Zijn moeder en zusje helpen ook mee trouwens. Ties liet me dit zien met concreet bewijs van een mooie foto, maar voegde daar nog iets aan toe! Of ik maar even kon laten weten aan de mensen dat ze hun troep zelf moeten opruimen; Ties krijgt het namelijk steeds drukker! Natuurlijk ben ik bij Ties direct op bezoek geweest. Ik heb Ties met een grote snoepzak stevig bedankt. Let op: ik heb erbij gezegd dat een snoepzak vooral niet pedagogisch verantwoord is, maar wel erg lekker. Dus degene die tegen snoepzakken zijn: gelieve daarvan bij mij geen melding te doen; ik heb reeds toegegeven…. Ik ben dus voor snoepzakken! Dat terzijde, want ik ben bovendien trots op Ties. Ik heb Ties gezworen dat ik een oproep zou doen. Let op Ties, hier komt mijn oproep:

Per acclamatie roep ik iedereen op om alle vormen van afval, vuil, papier, peuken, zelfs hondenpoep dan wel andere ongewenste uitwerpselen die de openbare ruimte mogelijk kunnen bevuilen direct en zelf op te ruimen! Ik doe dit namens Ties en het gemeentebestuur, provinciebestuur en kabinet, want dit gaat nadrukkelijk ook ver buiten Laarbeek gelden. Beste Laarbekers (het woord bestaat dus wel Henk!): wij willen toch niet dat Ties dag en nacht met tractor en aanhanger Laarbeek schoon moet maken? Ook Ties moet verder aan zijn carrière kunnen werken!

Beste Ties: Laarbeek is trots op je daden bovendien geef jij ons het goede voorbeeld en een mooie spiegel. Ga door met het goede werk! Laarbeek belooft beterschap.