Afbeelding

Zonnebloem Mariahout naar Dierenrijk

Algemeen

Mariahout - Zonnebloem Mariahout had op woensdag 14 juni een uitstapje naar Dierenrijk Nuenen. Een stralende dag, met precies dat zuchtje wind, wat de Zonnebloem uit Mariahout nodig had. In alle vroegte werden gasten thuis met auto’s opgehaald door vrijwilligers, en reed er zelfs iemand met een aanhanger mee die de benodigde rolstoelen en rollators meenam.

Aangekomen in het park stond er allereerst voor iedereen koffie, thee en een appelflap klaar. Daarna werd een aanvang genomen met de route langs alle dieren. Sommige lieten zich met dat warme weer maar ternauwernood zien, maar met enig speurwerk werden ze toch meestal wel gevonden. De wandeling ging langs ara’s, stokstaartjes, vissen, ooievaars… Maar ook langs kamelen, beren en olifanten. Die laatsten bewonderde het gezelschap terwijl ze een lekkere traktatie en een wasbeurt kregen. Halverwege het park werd een stop ingelast om te genieten van de ter plekke door vrijwilligers klaargemaakte lunch, waarvan de ingrediënten in een bolderkar werden vervoerd.

Het was een heerlijk dagje slenteren langs de meest exotische dieren, af en toe een pauze op een van de vele bankjes die overal in het park staan en genietend van het vele groen. Gasten en vrijwilligers kregen na afloop ook nog een overheerlijk frietje met een snack naar keuze. Moe maar voldaan ging daarna iedereen weer huiswaarts. Een gezellige dag en mooie ervaring rijker.