Afbeelding

Seniorenvereniging Lieshout houdt Inloop in Franciscushof

Algemeen

Lieshout – Gedurende de vakantiesluiting van het Dorpshuis in Lieshout houdt Seniorenvereniging/KBO Lieshout haar wekelijkse Inloop in Franciscushof. Al jarenlang vindt men daar gastvrij onthaal en de inloop is zoals gewoonlijk op dinsdagochtend om half 10. Bij mooi weer buiten op het terras bij de beweegtuin en anders in de Hofkamer of het Zonnehof. Diverse bestuursleden zijn aanwezig om informatie te verstrekken en ook kan men in Franciscushof opgeven voor activiteiten.

De dagreis naar Delft gaat definitief door, nadat zich nog enkele mensen hadden aangemeld. Voor de rest is het even rustig bij de KBO. De vrijwilligersdag vindt deze week plaats in de Dorpstuin in Beek en Donk en voor hen is een mooi programma in elkaar gezet. De vereniging draait dankzij een groot aantal vrijwilligers en het is een mooie gewoonte om hen één keer per jaar in het zonnetje te zetten.

De mensen van de fietsclub zijn het hele jaar door actief. Ze hebben net de grote fietsdag achter de rug en kijken nu al weer uit naar de fietstocht naar de Achelse Kluis op 9 augustus. Aanmelden hiervoor is niet nodig. De start is bij het Dorpshuis om half 10. De te fietsen afstand is ongeveer 65 km. heen en terug. Het is de bedoeling dat iedereen zelf voor een lunchpakket zorgt. In augustus staat de heide in bloei en als het even kan wordt ook een fietstocht gehouden naar de Strabrechtse Heide. Die tocht staat nu gepland op woensdag 23 augustus. Bij slecht weer wordt een week opgeschoven. De organisatie hoopt op veel mooi weer. Ook de gewone fietstochten gaan door op de eerste en derde woensdag van de maand. De tocht van 5 juli kon helaas vanwege het slechte weer niet doorgaan. Veiligheid voor alles is het motto van de fietsclub. 

Iedereen is van harte welkom, zowel op de inloop als tijdens de mooie fietstochten. Een KBO-lid verveelt zich niet tijdens de vakantie.