Afbeelding

De Couwenbergh viert 25-jarig bestaan met Open Dag

Algemeen

Aarle-Rixtel - De Couwenbergh viert op zaterdag 16 september haar 25-jarig bestaan met een Open Dag van 11.00 tot 15.00 uur! “Een kwarteeuw lang hebben we onze deuren geopend voor gasten. Het jubileumjaar wil ik extra speciaal maken en daarom nodig ik iedereen van harte uit op bezoek te komen tijdens onze feestelijke Open Dag”, vertelt eigenaresse Jantine van Zoeren – de Jongh.

Tijdens deze bijzondere dag krijgen bezoekers de kans om een kijkje te nemen achter de voordeur van De Couwenbergh en te genieten van een scala aan activiteiten en ervaringen. Jantine: “Of je nu een trouwe bezoeker van De Couwenbergh bent of voor het eerst langskomt, iedereen is van harte welkom en er is voor ieder wat wils.” Maak een rondje door het historische pand en bewonder speciale ingerichte zalen. “We laten foto’s zien over de rijke geschiedenis van De Couwenbergh, men kan genieten van een mini-yogales en optreden van kamerkoor Cantique, deelnemen aan een coachingsessie of een persoonlijke karikatuur laten maken.” Voor de jongste bezoekers is er ranja en een suikerspin en komt er een schminkartiest langs.

Een symbolisch moment
Tijdens de Open Dag viert De Couwenbergh niet alleen haar jubileum, ook de voltooiing van het vernieuwde torentje met klok is een onderdeel van het programma. Jantine: ‘Bij de renovatie van ons dak was het een grote wens van mij om dit prachtige torentje in ere te herstellen, én met succes. Om 12 uur zal ik, samen met de Aarlese Reuzen Boel en Nölle, de klok opnieuw laten luiden. Een symbolische moment dat je niet wilt missen!’

Trouwen voor 1 dag
In de trouwzaal van De Couwenbergh hebben al vele bruidsparen uit Aarle-Rixtel en omgeving het ja-woord aan elkaar hebben gegeven. Tijdens de Open Dag organiseren ze iets speciaals in de trouwzaal, namelijk ‘Trouwen voor 1 dag’. Jantine: ‘Via social media heb ik een oproep geplaatst. Denk aan geloftes vernieuwen, een trouwlustige partner blij maken of een speciale dag vieren; alles was mogelijk. Het was lastig kiezen uit alle inzendingen, maar het is gelukt. En uiteraard zorgen wij voor een speciale BABS die dit huwelijk gaat voltrekken.’ Ook hier is weer aan de kinderen gedacht. Jantine heeft verschillende witte (bruids)jurkjes, die de kleinste bezoekers aan mogen trekken en mee op de foto mogen. ‘Een fotoshoot in een trouwjurk op de trappen van De Couwenbergh. Dat is toch de droom van iedere meisje’, vertelt Jantine enthousiast.

Tot ziens op 16 september
Meer informatie over de Open Dag is te vinden via de social media kanalen van De Couwenbergh op Facebook en Instagram. Jantine: ‘Ik kijk ernaar uit om iedereen op 16 september te verwelkomen en samen dit bijzondere jubileum te vieren. Graag tot ziens in De Couwenbergh!’