Afbeelding
Foto:

Kom naar het Dorpsontbijt op Pinksterzondag in Aarle-Rixtel

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - Alle inwoners van Laarbeek zijn op Pinksterzondag 5 juni uitgenodigd om de lopers van de Roparun aan te moedigen rondom het Kerkplein in Aarle-Rixtel. Vrijwilligers van Runningteam Laarbeek en de Kantine van Jantine gaan hier een groot feest van maken.

Zondagochtend is rondom het Kerkplein in Aarle-Rixtel een plek voor ontmoeting tijdens het Dorpsontbijt. Jantine van Zoeren-de Jongh van de Kantine van Jantine: “We toveren zondag de ingang bij De Couwenbergh en een deel va het Kerkplein om naar een gezellige ontbijtplek. Iedereen is uitgenodigd, dus kom samen met je familie, vrienden en buren naar het Dorpsontbijt. Samen juichen we de lopers aan van de Roparun en zorgen we voor gezelligheid langs de route!”

Dorpsontbijt van 9.00 tot 11.00 uur
Een ontbijtkaart kost €5,00 en is te koop bij De Couwenbergh. Jantine: “Het kopen van de ontbijtkaart kan vooraf, maar ook nog op de dag zelf. Het ontbijtbuffet bestaat uit een heerlijk belegd broodje, een stuk fruit en is er koffie, thee, jus d’orange en ranja. Vrijwilligers van Runningteam Laarbeek zorgen uiteraard voor een vers gebakken wafel. Dankzij medewerking van Bakkerij Van Brug, Frans van de Heuvel, Slagerij Hegeman en MCD Aarle-Rixtel hebben we een mooi ontbijt kunnen samenstellen.” Het ontbijt start om 9.00 uur en duurt tot 11.00 uur. De opbrengst van het dorpsontbijt gaat naar het goede doel.

Doorkomst met muziek
Na het Dorpsontbijt gaat het feest gewoon nog even door. Jantine: “De PartyCrashers gaan zorgen voor een lekker muziekje en gezelligheid op het plein tijdens de doorkomst van de Roparun. Vorig jaar was het ontzettend leuk dat we met zo veel mensen aanwezig waren om de renners aan te moedigen. Ik hoop dat het dit jaar nog drukker gaat zijn!” De teams zullen tussen 9.30 uur en 14.30 uur door Aarle-Rixtel komen. “We hopen natuurlijk op een heerlijk zonnetje. Maar ook bij minder weer gaat het Dorpsontbijt door. Het is vooral belangrijk dat er veel mensen langs de weg staan om de renners aan te moedigen. Hopelijk zie ik iedereen zondag, dan gaan we er samen een mooie dag van maken!”