Afbeelding

Inloopspreekuur Dorpsraad Beek en Donk: Einde Energieplafond in zicht?

Algemeen

Beek en Donk - Wat houdt het huidige energieplafond in? Voor gas betaalt men €1,45 per m3 tot een verbruik van 1200 m3. Voor elektriciteit betaalt men €0,40 euro per KWh tot een verbruik van 2900 KWh. Door dit prijsplafond krijgen de meeste huishoudens in 2023 een korting op hun energierekening, maar alles lijkt er op dat dit stopt met ingang van 1 januari 2024.

Per 1 januari 2024 gaat de belasting op gas (ruim 10 cent per m3) en elektriciteit (± 2 cent per KWh) omhoog en wordt per aansluiting een verhoging van de transportkosten verwacht van ongeveer €100 per jaar. De tarieven voor gas en elektriciteit blijven onzeker, maar zullen naar alle waarschijnlijkheid gaan stijgen.

Wat kunt u doen?
U kunt kiezen voor zekerheid door het afsluiten van een vast contract. Prijzen liggen op het niveau van het prijsplafond of zelfs iets eronder. Niets doen en hopen dat de prijzen gaan dalen is ook een mogelijkheid. U kunt uw energierekening ook verlagen door het nemen van energiebesparende maatregelen. Maar hoe pak je dat aan en waar moet je beginnen? Of ben je al begonnen, maar weet je niet hoe nu verder?

De Dorpsraad Beek en Donk staat voor u klaar om u verder te helpen! Dat kan op diverse manieren. Een daarvan is het inloopspreekuur van de Dorpsraad, waar ook energiecoaches aanwezig zijn. Het eerstvolgende inloopspreekuur is op 11 oktober van 18.30 tot 20.30 uur in het Ontmoetingscentrum aan de Otterweg. Een mail sturen kan ook. Stuur uw vraag naar: info@dorpsraad-beekendonk.nl.

Wilt u liever geholpen worden door een energiecoach van de stichting Duurzaam Wonen Laarbeek die bij u thuis komt? Vul dan het aanmeldingsformulier in op de pagina ‘afspraak maken’ op de website www.duurzaamwonenlaarbeek.nl of bel met 06-40033903. Op de sites www.duurzaamwonenlaarbeek.nl en www.energiehuisslimwonen.nl kunt u ook veel informatie vinden. Dorpsraad Beek en Donk hoopt u te mogen begroeten tijdens het inloopspreekuur.