Afbeelding

Belangstelling voor inloopspreekuur Dorpsraad Beek en Donk

Algemeen

Beek en Donk - In de Huiskamer van het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk vond woensdag 12 oktober het eerste inloopspreekuur van de Dorpsraad Beek en Donk plaats. Een aantal inwoners bracht meteen een bezoek en ging in gesprek met de aanwezige bestuursleden van de Dorpsraad.

Dorpsraad Beek en Donk werkt samen met de organisatie Duurzaam Wonen Laarbeek. Energiecoaches van Duurzaam Wonen Laarbeek gaven uitleg over en antwoord op de gestelde vragen van de bezoekers met betrekking tot verduurzaming en energiebesparing in woonhuizen. Door het houden van een inloopspreekuur wil Dorpsraad Beek en Donk maximaal bereikbaar zijn voor alle inwoners en verenigingen. Ook wil zij vragen die leven in het dorp, bespreekbaar maken of wellicht direct kunnen beantwoorden.

Waarmee kunnen inwoners en verenigingen terecht bij het inloopspreekuur?
Bijvoorbeeld met vragen over verkeersproblematiek of aanvraag van ondersteuning bij leefbaarheidsinitiatieven zoals het verfraaien van straten, buurten en wijken.
Die ideeën en initiatieven moeten een gezamenlijk doel dienen en bij voorkeur voor langere tijd dienst kunnen doen. Dus geen aanvragen voor buurtfeestjes of particuliere projecten. Wel kan men vrijblijvend bij de Dorpsraad Beek en Donk binnenlopen voor advies en hulp bij doorverwijzing naar instanties. Ook voor vragen over verduurzaming en energiebesparing zijn onafhankelijke energiecoaches aanwezig.

Wanneer wordt het inloopspreekuur van de Dorpsraad Beek en Donk gehouden? 
Elke tweede en vierde woensdag van de maand van 9.00 tot 12.00 uur. Op woensdag 26 oktober is het eerstvolgende inloopspreekuur. Vooraf een afspraak maken is niet nodig. Dorpsraad Beek en Donk nodigt iedereen uit om een keer binnen te lopen en het gesprek aan te gaan en hoopt zodoende heel veel inwoners van Beek en Donk behulpzaam te kunnen zijn.