Afbeelding

Mooie eerste prijzen voor harmonieorkest en slagwerkgroep St Caecilia

Algemeen

Lieshout - Harmonie St Caecilia kijkt met trots terug op haar concoursdeelnames. Zowel het harmonieorkest als de slagwerkgroep lieten zich in de eerste divisie testen op concertconcoursen in Veldhoven en Etten-Leur. Beiden haalden een heel nette eerste prijs. 

Afgelopen weekend was het de slagwerkgroep die met een intergalactisch programma naar Etten-Leur trok. Journey into the Unknown van Martijn Oostra en First Contact van Etienne Houben hebben beiden een ruimte-thema. Speciaal voor het concours werd ook Double Percussion Concerto geschreven door Martijn Oostra. Een werk voor twee solisten, in het geval van St Caecilia, Pascal Ahout en Niek Gilsing. De uitvoering kreeg 82,75 punt, een dikke eerste prijs.

Het harmonieorkest haalde eind november een eerste prijs in de eerste divisie. Insteek voor de vereniging was een concoursgang op eigen kracht, met eigen mensen. Het programma met Appalachian Overture van James Barnes, Spartacus van Jan van der Roost en Between the two Rivers van Philip Spark leverde het harmonieorkest 80 punten op.