Afbeelding
Foto: KAATHP

Drie keer 4x11 in Raopersgat

Algemeen

Lieshout - 2024 Is een bijzonder jaar voor de boerenbruiloft in Raopersgat. In 1978 organiseerde buurtvereniging Dorpsstraat / Kuiperstraat in Lieshout voor het eerst een boerenbruiloft. Gerwald de Groot en Daniëlle Donkers zijn dit jaar inmiddels het 44e boerenbruidspaar van Raopersgat.

Zij gaan zich op donderdag 18 januari op ludieke wijze verloven in verzorgingshuis Franciscushof in Lieshout en hun trouwdag is op maandag 12 februari in het Dorpshuis in Lieshout. Deze huwelijksceremonie is openbaar en gratis toegankelijk. Het is dit jaar ook 44 jaar geleden dat Herman en Marlies van Loen zich in 1980 als ‘Manus en Marie’ in d’n onecht lieten verbinden. Speciaal voor die gelegenheid werd ‘Ut Aaw Herremenieke van Liessent’ opgericht dat sindsdien de boerenbruiloft in Raopersgat begeleidt en dit jaar dat dus ook al voor de 44e keer zal doen.

Sinds 2003 wordt de boerenbruiloft georganiseerd door de Commissie Boerenbruiloft Raopersgat. Deze zelfstandige organisatie kunt u steunen door met €11,11 per jaar ‘Vriend van de CBR’ te worden. Hiermee heeft u recht op een gratis dinercheque t.w.v. €5,00 voor deelname aan het bruiloftsdiner waar jaarlijks de overheerlijke boerenstamppot ‘petazzie met worst’ op het menu staat. Info via cbrlieshout@gmail.com.