Gezellige boerenbruiloft in Raopersgat

NULL

Gezellige boerenbruiloft in Raopersgat


Lieshout - Op carnavalsmaandag om 10.15 uur zette de trouwstoet zich vanaf de Raoperhoeve aan de Molenstraat in beweging voor een rondgang door het dorp. Het boerenbruidspaar Joannes en Petronella van Kemenade en hun getuigen Astrid van den Bosch en Martin Prinsen zaten op de weer fraai voor deze gelegenheid versierde ‘erdkaar’.


Op de route kregen de vele stoetgangers van de plaatselijke horeca een borreltje aangeboden. De bewoners van verzorgingshuis Franciscushof werden bezocht en enige tijd vermaakt met muziek van ‘Ut Aaw Herremenieke van Liessent’, dat al 35 jaar met de boerenbruiloft in Raopersgat verbonden is. Doordat die morgen rekening gehouden moest worden met een uitvaartdienst, liep de planning behoorlijk uit de tijd. Het verblijf op Prinsenhof kwam hierdoor helaas onder tijdsdruk te staan. Na de balkonscène vertrok het gezelschap direct naar de trouwlocatie in het Raopershuis aan de Grotenhof, waar de geurig dampende petazzie met worst al enige tijd stond te wachten. Voor aanvang van de huwelijksceremonie werden de jubileumparen Henny en Arnold Bevers (25) en Klaas en Doortje Dekkers (11) door voorzitter Henk van der Put in het zonnetje gezet. Als voogd van de trouwlustigen stemde Prins Rob I vol vertrouwen in met het onecht-huwelijk. Met een knipoog naar de lokale politiek mocht trouwambtenaar Grardje d’n Baecker van Zijnde Dorstlustige Hoogheid het huwelijk alleen voltrekken als hij daarbij een Sinterklaasmijter droeg. Het onecht huwelijk werd vervolgens ludiek ingezegend door de hoogste geestige autoriteit Benedictus c.s. Ter inleiding van de plechtigheid werd een lied gezongen. Het refrein ‘Santé (3x) Bavaria’ werd door de aanwezigen uit volle borst meegezongen.

In samenwerking met de Fransmariekes werd de ‘Sister act’ uitgevoerd. De opbrengst van de collecte is voor een vogelnestschommel voor in de tuin bij het toekomstige Laarhuys aan de Moreeshof . In dit zorgcomplex dat achter het voormalig gemeentehuis in Lieshout wordt gerealiseerd, worden verstandelijk gehandicapten uit Laarbeek of omgeving gehuisvest. Er waren optredens van: kapel Stoudt uit Beek en Donk, de dansmariekes van C.V. de Raopers, het fietsclubke van Joannes, dochter Tessa en haar vrienden, de getuigen van het boerenpaar, Buurtschap De Molen, Ut aaw herremenieke van Liessent en de Grottendorfer Blaaskapel uit Mariahout. Na de receptie was het boerenbal. Presentator John van Kaathoven wist deze 37e boerenbruiloft in goede banen te leiden. De Commissie Boerenbruiloft Raopersgat bedankt iedereen heel hartelijk die dit evenement mede mogelijk heeft gemaakt!