Afbeelding
Foto: José de Groot

Boerenpaar Raopersgat verloofd

Algemeen

Lieshout - Daniëlle Donkers en Gerwald de Groot, het aanstaande boerenbruidspaar van Raopersgat, hebben zich op donderdagavond 18 januari in de Hofkamer van verzorgingshuis Franciscushof in Lieshout verloofd. Het boerenpaar, hun getuigen en de Hoogheden van CV de Raopers arriveerden daar rond 19.00 uur indrukwekkend in een mobiele jacuzzi, voortgetrokken door een forse tractor die onlangs had meegedaan aan de verlichte tractoroptocht door Laarbeek.

De vele belangstellenden werden door de Commissie Boerenbruiloft Raopersgat ontvangen met een kop koffie of thee en een consumptiebon. Van het boerenpaar was er krentenbrood die zij en hun getuigen Judith en Harm Gilsing serveerden. De Zorgboogorganisatie was blij dat er weer eens wat reuring was in Franciscushof. Voordat Daniëlle en Gerwald elkaar de trouwbelofte konden doen, moest het boerenpaar ondersteund door hun getuigen onder het toeziend oog van alle aanwezigen en een deskundige jury een aantal beproevingen ondergaan. Hiermee werden hun kennis over elkaar, kunde en vaardigheden getest. Vastgesteld diende te worden of het boerenpaar geschikt was om samen in het Brabantse boerenleven stand te kunnen houden. De tentoongespreide prestaties werden vakkundig beoordeeld door de jury, bestaande uit Prins Roy d’n Urste, zijn adjudant Tom, pastoor Tinus Zeiverzak en trouwambtenaar Jacob van Boks en Bójem. Op wonderbaarlijke wijze wist het boerenpaar een voldoende te scoren en zodoende het benodigde certificaat van geschiktheid te bemachtigen.

Met dit resultaat kon de ambtenaar overgaan tot de verloving. Met het aanschuiven van de verlovingsring aan de rechterringvinger beloofde het paar elkaar op de trouwdag het ‘Ja Gèèr’ woord te zullen geven. Gerwald ging daarbij graag even voor zijn Daniëlle op de knieën. Van pastoor Zeiverzak kregen ze nog wat huiswerk mee om zich goed te kunnen voorbereiden op de ludieke inzegeningen van hun onecht huwelijk op maandag 12 februari. Hierna kwamen de aanwezigen het aanstaande boerenbruidspaar met hun verloving feliciteren en was het nog even gezellig nabuurten. De avond werd gepresenteerd door Maarten de Groot en Theeke Verploegen.
Op donderdagavond 8 februari gaan Daniëlle en Gerwald in besloten kring in hun Raopershoeve feestelijk in ondertrouw.