De medaillewinnaars van het ROC ter AA uit Helmond.
De medaillewinnaars van het ROC ter AA uit Helmond.

Medailles voor Laarbeekse studenten bij Skills Heroes

Algemeen

Laarbeek/Helmond - Negen studenten van het Helmondse ROC Ter AA streden in de finale van Skills Heroes om de hoogste eer. Uiteindelijk mochten maar liefst zes studenten vandaag het erepodium op! Een uitmuntende prestatie in het landelijke vakmanschapsgeweld.

De sfeer zat er goed in bij de Brabanthallen in Den Bosch. Zo’n 700 mbo-studenten en vmbo-leerlingen toonden hun vakmanschap tijdens de Skills Finals. Uitzonderlijk was dat het kleinschalige ROC Ter AA maar liefst zes medailles mee naar huis nam. Twee daarvan waren voor Laarbeekse studenten. Zo was er zilver voor Maud Bordat uit Aarle-Rixtel in de categorie ‘Managementassistent’ en brons voor Isa Kluijtmans uit Beek en Donk in de categorie ‘Pedagogisch medewerker’.

Maud vloog als eerste haar begeleider Heidi Veltkamp om de hals. “Het was in één woord geweldig!”, zegt ze. “Het was een enorme ervaring, en dan ook nog een medaille winnen, dat is te gek!”, zegt Maud glunderend. 

Skills The Finals in Den Bosch
Skills Heroes zijn dé vakwedstrijden voor mbo-studenten. De wedstrijdopdrachten zijn van hoog niveau en vragen vakmanschap van de studenten. Honderden finalisten streden twee dagen lang om de titel ‘beste vakman/vakvrouw van Nederland’.

Dit jaar vonden de finales plaats in Den Bosch. ROC Ter AA was met vijf andere mbo-scholen in Oost-Brabant organisator. De ruim 25.000 bezoekers konden genieten van zo’n zestig vakwedstrijden en ruim negentig activiteiten om beroepen ontdekken bij de LOB Experience.