Afbeelding

Werkzaamheden Piet van Thielplein gestart

Bouwen & Wonen

Beek en Donk - Het Piet van Thielplein is een drukbezochte plek in Laarbeek. Het plein gaat voor een langere tijd op de schop en de werkzaamheden zijn deze week gestart. De riolering wordt vernieuwd én het plein krijgt een nieuw gezicht. De werkzaamheden hebben een doorlooptijd van ongeveer één jaar. Ze werken in fases, waardoor de winkels en bedrijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar zijn.

Er wordt gestart met het ontruimen van straatmeubilair (terrassen) en het weghalen van de bestrating. Daarna, naar verwachting in de week van 26 februari, gaat de aannemer aan het werk met de riolering en wordt er dus ook gegraven. In het kaartje hieronder kun je zien hoe de planning er in grote lijnen uitziet. De werkzaamheden liggen stil vanaf half november 2024 tot januari 2025. Dit hebben ze zo gepland in overleg met de ondernemers zodat de winkels goed bereikbaar zijn tijdens de feestdagen.

Bereikbaarheid van het plein
De winkels op het Piet van Thielplein zijn open en goed bereikbaar, ook tijdens de werkzaamheden. De aannemer doet hun best om de overlast tijdens de werkzaamheden te beperken. Zo is er bijvoorbeeld afgesproken dat de stoep voor de winkels te gebruiken is, ook als je bijvoorbeeld moeilijk ter been bent. Dus kom zeker je boodschappen doen op het plein om de ondernemers te steunen!

Informatiebijeenkomst
De gemeente Laarbeek kan zich voorstellen dat je vragen hebt, zeker nu de werkzaamheden gestart zijn. Daarom organiseren ze op maandag 26 februari een informatiebijeenkomst over de ontwikkelingen op het Piet van Thielplein. De avond start om 19.00 uur in het gemeentehuis. De aannemer is deze avond ook aanwezig. Ze bespreken de planning en er is voldoende ruimte om vragen te stellen. Je bent van harte welkom om erbij te zijn, aanmelden is niet nodig. Heb je dringende vragen die niet kunnen wachten tot 26 februari, neem dan contact op met Veerle van der Aar via 06-20876820.

Afbeelding