Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: ac03d1
Kunst en Cultuur

Aarlese gildes houden traditie in ere

  Cultuur

Aarle-Rixtel - Hoewel Aarle kermis verzet is naar het laatste weekend van september hebben het Onze Lieve Vrouwe Gilde en het Sint Margaretha Gilde, oftewel De Blauwe en Rode Schut, gemeend om in augustus een oude traditie door te moeten laten gaan. Daarom wordt er in het weekend van 19 en 20 augustus een gildeweekend gehouden.

Op zaterdag is iedereen vanaf 14.00 uur welkom op het terrein van het Sint Margaretha Gilde om te schieten voor de Dorpskoning Trofee. Het schieten, waaraan iedereen vanaf 16 jaar deel mag nemen, begint rond 15.00 uur. Kom met z'n allen meedoen en probeer deze mooie nieuwe trofee te bemachtigen. Aansluitend wordt er op zondag door de leden van De Blauwe Schut op het Jan van Doorenpaviljoen geschoten om het 3-jaarlijkse koningschap; voor het gilde en voor heel Aarle weer een belangrijke gebeurtenis. Vanaf 14.00 uur ben je daar welkom: het schieten begint rond 14.30 uur. Wie gaat het Onze Lieve Vrouwe Gilde de komende 3 jaar voor als koning en mag deze titel met trots dragen? Een spannende tijd, zeker voor de deelnemende kandidaten. Kom dus ook naar deze middag, maak de mooie strijd mee en geniet van een hopelijk heel gezellig weekend. Voor velen van u een mooie afsluiting van de vakantie!

Zoals u van de gildes gewend bent, wordt er op beide dagen uiteraard gezorgd voor een hapje, een drankje, muziek enzovoort; zelfs het weer proberen ze nog te regelen, al is dat het enige wat ze niet echt in de hand hebben. Met jullie aanwezigheid en 'goeie zin' wordt het zeker een geslaagd weekend.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>