Afbeelding

Tweede pluktuin voor Plukgeluk

Dier & Natuur

Mariahout/Elsendorp - Na het succes van de Plukgeluk-tuin in Mariahout van afgelopen zomer is Rotaryclub Gemert-Bakel/Laarbeek een tweede pluktuin gestart. Naast de pluktuin op de Hei in Mariahout zal deze zomer een nieuw perceel in Elsendorp vol staan met plukbloemen. Iedereen die wil kan tegen betaling van €10,00 voor 1m2 deze zomer twee grote plukboeketten oogsten. 

De Rotaryclub heeft dit Plukgeluk initiatief genomen om met de donaties opbrengsten te generen voor lokale goede doelen in de dorpen van de gemeenten Laarbeek en Gemert-Bakel. Vorige zomer werd er bij de eerste editie in Mariahout tot en met september volop gebruik gemaakt van de veldbloemen. Gedurende drie maanden verschenen er kleurrijke bloemen die niet alleen in eigen huis geweldig staan, maar die ook nog eens goed zijn voor de biodiversiteit. De nieuwe locatie in Elsendorp is te vinden nabij de rotonde aan de Elsendorpseweg en Zeelandsedijk.

Biodiversiteit
Rotary heeft internationaal duurzaamheid en het streven naar een betere biodiversiteit als prioriteit benoemd. Dat is dan ook de reden dat de club uit Gemert-Bakel en Laarbeek de mouwen heeft opgestroopt: zaaien en onkruid plukken. De rest moet de natuur doen. In 2020 heeft in Rotaryclub uit Friesland voor het eerst een Plukgeluk-tuin gerealiseerd. Op basis van het hier behaalde succes is het idee in 2021 gekopieerd naar Brabant. Inmiddels zijn er in Nederland meer Rotaryclubs die Plukgeluk-tuinen zijn gestart waarbij er in samenwerking met lokale agrariërs wordt gewerkt aan het verbeteren van ons leefmilieu. Op deze wijze wil Rotary bijdragen aan de bewustwording dat iedereen op een eigen manier kan bijdragen aan een betere leefomgeving voor bijen en insecten.

Eén vierkante meter bloemen cadeau doen
Via de website of middels een QR-code op het plukgeluk-terrein kan men €10,00 doneren. Hiermee mag men de komende zomer twee keer komen plukken. Natuurlijk is het ook leuk om iemand anders een origineel cadeau te geven. Daarvoor biedt Plukgeluk de mogelijkheid om cadeaubonnen te bestellen: “Alsjeblieft één vierkante meter bloemen, maar wel zelf even plukken.”

Voor meer informatie over de actie of de aankoop van een vierkante meter bloemrijke akker kunt u kijken op www.Plukgeluk.EU.