De Valse Christusdoorn bij de kerk.
De Valse Christusdoorn bij de kerk. Foto: Ton op den Buijs

Wandeling en cursus van IVN Laarbeek

Dier & Natuur

Laarbeek - Je staat er niet bij stil, maar in Aarle-Rixtel staan op diverse plaatsen prachtige, bijzondere bomen, zoals de moeraseik aan de Kerkstraat en de valse Christusdoorn bij de kerk. Op woensdagavond 6 juli om 19.00 uur start er een bomenwandeling vanaf Snoeperij Jantje aan de Wilhelminalaan 2. 

Gidsen van IVN-Laarbeek nemen u mee op deze publiekswandeling en vertellen u over de bomen. Verhalen over de pracht van bomen door de seizoenen heen, maar ook cultuurhistorische verhalen. De hele wandeling van ca. 3,5 km staat beschreven in een mooie folder, die u gratis ontvangt. Een leerzame tocht!

Cursus Natuurouder in De Bimd
Kinderen leren met al hun zintuigen, zowel binnenshuis als buiten op straat en in de natuur. Om scholen te ondersteunen bij het leren in de natuur, zijn natuurouders een geweldige vorm van ouderparticipatie. Daarom start IVN Laarbeek in september en oktober de cursus Natuurouder. Op woensdagavond 6 juli is er een voorlichtingsavond over de cursus Natuurouder. Deze informatieavond begint om 20.00 uur in gebouw De Bimd aan de Beekseweg 3 te Aarle-Rixtel. Enkele leden van IVN Laarbeek leggen uit wat het doel is van deze cursus. Ze vertellen over de inhoud en geven u praktische informatie zoals cursusdata, onderwerpen en de kosten. U bent van harte welkom in het IVN-gebouw.