Nina van Heijst
Nina van Heijst Foto: John Vermeeren Photography

Aarle-Rixtelse gaat voor titel 'Miss Beauty of Noord-Brabant'

Human Interest

Aarle-Rixtel – Nina van Heijst (18) is sinds 1 maart finalist van Miss Beauty of Noord-Brabant. “Ik ben altijd bezig geweest met mode en beauty en deze kans kan ik daarom echt niet laten lopen”, beargumenteert ze.

Motivatie
Toen Nina door een Groningse oud-finalist en scout gevraagd werd voor deelname aan deze missverkiezing, was er voor haar geen andere keuze: “Ik heb meteen ja gezegd. Ik wil nieuwe ervaringen opdoen en avonturen meemaken. Het is niet zeker of je wint, maar niet geschoten is altijd mis”, zegt Nina. Ze heeft daarentegen wel een reden waarom ze graag wil winnen. “Ik wil onzekere mensen inspireren, door te laten zien dat je gewoon jezelf moet kunnen zijn. Iedereen is mooi zoals diegene is, want je hebt je eigen verhaal.”

Voorrondes
De achttienjarige heeft zich ingeschreven voor de castingdag en daar heeft ze drie rondes moeten overleven om zich te kunnen plaatsen voor de finale. Die bestonden uit een voorstel-, bikini- en Engelse ronde. Die laatstgenoemde was voor Nina het zwaarst, tenminste dat dacht ze zelf. “Ik ben niet echt goed in Engels, maar gelukkig kreeg ik een redelijke makkelijke vraag: hoe zouden vrienden jou omschrijven. Dat ging me gelukkig goed af. Kort daarna kreeg ik te horen dat ik 1 van de 36 finalisten zou zijn”, vertelt Nina vol blijdschap.

Vrije tijd
Naast de missverkiezing houdt Nina zich bezig met Instagram (@ninavanheijst) waar ze graag haar verhaal deelt en mensen probeert te inspireren. Daarnaast heeft ze ook haar eigen blog op www.ninavanheijst.nl. Hier deelt ze tips over bijvoorbeeld sport en studeren. Dit doet ze met veel plezier en hoopt daarmee mensen te kunnen helpen.

Finale
Het coronavirus zorgt ervoor dat veel oefenevenementen afgelast zijn of verplaatst worden. De oorspronkelijk finaledatum was 12 april in Waalwijk en deze is al eens verschoven naar 10 mei. Gezien de nieuwe (verlengde) maatregelen omtrent het coronavirus, zal het opnieuw verschoven moeten worden. De finale zal een avondshow zijn. Op deze dag worden verschillende Misstitels bekendgemaakt. De drie hoofdtitels Miss Teen-, Miss Beauty- en Miss Intercontinental of Noord-Brabant en de titels Miss Photogenic, Miss BeauXX, Miss Social-media, Miss Charity en Miss Popularity zijn de titels die te bemachtigen zijn.

Sinds 16 maart is het mogelijk om via SMS te stemmen op je favoriet. Het stemmen is immers 20% van het deel waarop de winnares bepaald wordt. De overige onderdelen, alle trajectdagen (30%) en de finale zelf (50%), zullen daarbij gaan uitmaken wie zich zal kronen tot Miss Beauty of Noord-Brabant. Of Nina gaat winnen is natuurlijk onzeker. Toch zal ze bij verlies met een goed gevoel terugkijken op alle gebeurtenissen. “Als ik niet win ben ik toch dankbaar voor de mooie tijd die ik heb gehad”, zegt Nina met een glimlach.

 Poll Noordbrabant Nina naar 3010 (€ 1,10 per ontvangen sms)