Afbeelding
Foto: Toine Udo

"Dit smaakt naar meer, op naar de volgende keer!"

Human Interest

Beek en Donk - Vorige maand deed Sarah Beekmans (44) uit Beek en Donk mee aan haar eerste Wereldkampioenschap Bodypaint in de categorie: ‘amateur award brush/sponges’. Er deden meer dan 600 deelnemers mee in 6 verschillende categoriee¨n. Ze eindigde op de 42ste plaats in haar categorie.

Hoe kwam je op het idee om mee te doen?
Sarah: "Ik zou dit jaar eigenlijk niet mee doen. Collega-bodypainters raadden mij aan om mee te doen, daarom schreef ik mij op het laatste moment toch in. Er deden meer dan 100 deelnemers mee in deze categorie en ik werd 42e! Ondanks dat ik maar weinig tijd had, ben ik trots op het resultaat. Het was voor mij de eerste keer dat ik meedeed aan een Wereldkampioenschap."

Wat was de inspiratie voor jouw bodypaint?
Sarah: "Het thema voor deze categorie was psychedelica circus. Zelf heb ik niks met het circus, dus liet ik mij inspireren door de film van Tim Burton: Alice in Wonderland. Ik begin altijd met afbeeldingen en ideee¨n zoeken op Google. Dan maak ik een soort collage en bedenk ik hoe de bodypaint eruit moeten komen te zien. Aan de voorkant wilde ik graag de hartenkoningin. Hoewel ik haar vroeger eng vond, werd ik juist nu gei¨nspireerd door haar. De hoed van de gekke hoedenmaker heb ik e´e´n dag voor de wedstrijd pas voor het eerst geschilderd. Deze zit achter op de billen en paste mooi op die ronding. Met plaatsingen heb ik geen probleem. Als ik een foto van het lichaam heb, zie ik vrijwel meteen welke vormen waar het beste passen."

Ik kan mij voorstellen dat een wedstrijd tijdens corona anders verloopt?
Sarah: "Zeker. Normaal gezien zou de wedstrijd in Oostenrijk zijn, maar door Covid-19 kon dat niet doorgaan. We kregen de keuze om het thuis te doen of op een van de 20 ‘hotspots’ in 20 verschillende landen. Het leek mij geen goed idee om het thuis te doen, aangezien we een foto moesten inleveren die aan veel eisen moest voldoen. Ik ben naar de hotspot in Oosterhout gegaan. Daar waren professionele fotografen aanwezig. We hadden in totaal 8 uur de tijd om alles te schilderen. En van elke fase moesten apart foto’s worden gemaakt."

Hoe ben je in de wereld van schmink en bodypaint terecht gekomen?
Sarah: "Toen ik 19 jaar oud was, ben ik begonnen als model. Ik kom uit Frankrijk en was een schoonheidsspecialiste. Dus had ik al veel ervaring met make-up. Maar ik werd verliefd op ‘paint’. Ik begon met het schminken van gezichten. Bijna 20 jaar lang heb ik dit als hobby gedaan, maar sinds 5 jaar is het mijn baan geworden en ben ik begonnen met mijn Masterclass Bodypaint. Met mijn bedrijf Body-Schmink Studio geef ik cursussen en workshops. Daarnaast doe ik o.a. bellypaint, bodypaint, baby showers, verjaardag- en kinderfeestjes. De workshops die ik geef zijn voor iedereen. Zo geef ik workshops voor beginners en gevorderden in verschillende stijlen zoals: eyes design, schminken, monster/halloween. Maar ook cursussen zoals bellypaint."

Wat zou je nog willen doen in de toekomst?
Sarah: "Ik hou enorm van enge dingen, evil dingen. Zo maak ik pollution bodypaints. Pollution is de verontreiniging door de mens. Deze bodypaints geven weer wat verontreiniging met de wereld doet. En ik zou aan nog meer wedstrijden mee willen doen. Mijn bodypaint familie was verbaasd dat ik meedeed in de categorie amateur. Gezien mijn werk vinden zij dat ik meer kan. Dat is natuurlijk geweldig om te horen. Ik heb een tweede jaar in mijn Masterclass en zou mij dan willen specialiseren in special effects. Voor de mensen die niet weten wat dat precies is, raad ik aan om het programma Face-Off eens te kijken. Daarnaast wil ik mijn bedrijf nog verder uitbreiden. De studio in onze achtertuin wordt nog wat groter, zodat wij meer buitenruimte hebben voor cursussen en workshops."

Afbeelding
Afbeelding