Kim Sleenhoff (links), Anke van den Hurk (rechts).
Kim Sleenhoff (links), Anke van den Hurk (rechts).

Vriendengroep loopt lange sponsorloop ter nagedachtenis aan overleden Guillermo

Human Interest

Lieshout - Kim Sleenhoff, Monique Swinkels (beide uit Lieshout), Anke van den Hurk en Bjorn van Stiphout (beide uit Helmond) lopen dit weekend een bijzondere route van Helmond naar Utrecht. Om de vorig jaar aan kanker overleden Guillermo Jansen (12) te eren, legt het viertal per voet een afstand van bijna 90 kilometer af. De eindbestemming is het Utrechtse Prinses Maxima Centrum, het kinderziekenhuis waarvoor geld ingezameld wordt.

De vier lopers vertrekken zaterdagmorgen om 7.00 uur vanaf de woning van Van den Hurk. De weg is al volledig vastgesteld en dat betekent dat Sleenhoff en Van den Hurk, die zussen zijn, weten welke plekken gepasseerd worden. “We komen allereerst aan in Beek en Donk voor een korte pauze. Later lunchen we in Nistelrode en vervolgens houden we nog een kleine break onderweg richting Tiel”, vertelt Van den Hurk. De vriendengroep verblijft in die laatstgenoemde plaats om te overnachten in een Van der Valkhotel, om zo goed uitgerust te zijn voor de volgende dag.

‘Voor die lieve zorgzame jongen’
Het is een behoorlijke afstand, bijna 90 kilometer, maar dat heeft het clubje er meer dan voor over. Toen de twaalfjarige Guillermo Jansen in april 2021 aan kanker overleed, wist van Den Hurk dat ze hem een eerbetoon wilde geven en daarom vroeg zij zijn moeder Loisa Luisa toestemming voor het initiatief. Samen met haar zus zette zij eerst een aantal persoonlijke acties op, waaronder het maken van armbandjes en sleutelhangers. De loop kan toch wel gezien worden als de allergrootste actie. “Guillermo verdient dit. Het was een lieve zorgzame jongen die altijd vrolijk was”, zeggen de zussen. Eigenlijk kenden ze de jongen niet zo goed, maar omdat Guillermo in dezelfde klas zat als Van den Hurks zoon, schiep dat toch een band.

Teller staat op 2000 euro 
Ter voorbereiding op de sportieve prestatie, kunnen Van den Hurk en Sleenhoff met een gerust hart kijken naar de binnengekomen donaties. Op dit moment staat de teller op bijna 2000 euro, terwijl het oorspronkelijke doel 500 euro was. “We zullen onderweg live gaan op Facebook en Instagram en mensen kunnen ons zowel op afstand steunen of een financiële bijdragen leveren als ze ons onderweg tegenkomen”, vertelt Sleenhoff. De ouders van de zussen rijden met een camper mee tijdens de tocht en op die wagen staat een QR-code, die leidt naar de website maximaalinactie.nl/team/voor-onze-helden.

Sleenhoff: “Ook al hebben we nog nooit zo lang gelopen, we gaan het gewoon doen. Blessures, pijntjes, regen; niets houdt ons tegen. Wat mijn zus en ik wél hebben, zijn ontzettend veel zenuwen. Het is een flinke tocht en ik vind het wel een beetje doodeng, maar aan de andere kant heb ik veel zin, want we zijn een gezellige groep vrienden.”

Swinkels en Van Stiphout: “We hopen dat we met zijn allen zondagmiddag uitkomen bij het Prinses Maxima Centrum, waar we met trots verwacht worden door Luisa en Guillermo’s broertje Rafael, Guillermo’s arts en twee verpleegkundigen”, zeggen beiden vol moed.