Afbeelding

Zanggroep Zingiz bestaat 20 jaar

Human Interest

Beek en Donk - In 2002 ontstond het plan om een musicalkoor op te richten. Bij Heidie de Louw binnen in de huiskamer had Zanggroep Zingiz de eerste repetitie met een klein groepje vrouwen (waaronder twee tieners). Wilde plannen werden gesmeed. Musicals, concerten, op tournee en een cd opnemen.

Eén probleem, er was geen dirigent(e). Heidie stelde voor om te dirigeren tot er een dirigent was gevonden. Maar helaas, want ze dirigeert nog steeds het koor. En hoe; ze heeft er zich helemaal op toegelegd en in vastgebeten om een goede dirigente te zijn. Zo zijn ze uitgegroeid tot een volwaardig koor. Met veel enthousiasme hebben ze veel beleefd en gezongen. Bijna alles is gelukt, maar de musical is er nooit van gekomen. Ze hebben meegedaan met korenfestivals, het liedjesfestival, concerten gegeven in Laarbeek en ver daarbuiten én de carnavalsmis en optredens in verzorgingshuizen worden ook met veel plezier gedaan. Een hilarisch hoogtepunt was de cd opname in België. Daar hebben ze Zingiz ook op de kaart gezet. Zingen is het belangrijkste, maar gezelligheid en vooral veel lachen, komt meteen daarna op de tweede plaats.

Terugkijkend is 20 jaar Zingiz voorbijgevlogen. Muzikaal en als groep. De harde kern van deze groep zijn Jeanne, Wieke, Heidie, Jacqueline en Audrey. Leden van het eerste uur, dus een felicitatie waard. Zij hebben ervoor gezorgd dat er zoveel animo ontstond bij familie en vrienden, waardoor het koor uitgroeide tot een echte woensdagavond familie. De thuisbasis is bij Dave van de Burgt, waar wordt gerepeteerd op woensdag van 20.00 tot 22.00 uur. Het jubileum hebben ze inmiddels gevierd. Misschien heeft u Zingiz zien fietsen, een hele groep vrouwen in Flower Powerstijl óf horen zingen bij bloemsierkunst Fons voor de deur. Hij had voor ieder lid een zonnebloem, wat helemaal paste op deze zonnige dag. 

Zoals bij iedere activiteit die er in al die jaren is georganiseerd, werden er ook nu weer familie en vrienden ingeschakeld om bij te springen. Deze keer waren dat Janneke, Renske en Erica die zorgden voor een high tea en een heuse make over. Joey zorgde voor muziek en quizzen. En verder kregen ze de support van: De Houtse Bazar, Autobedrijf Saro en Tommy’s Hoveniersbedrijf. Het was een originele Zingizdag waar weer veel zorg aan vooraf ging. De kracht en plezier van het koor is misschien ook wel dat iedereen een steentje bijdraagt als er iets op het programma staat te gebeuren. Een helpende hand, een leuk idee of gewoon zijn/haar huis ter beschikking stellen. Er staat nog genoeg in de agenda en ook nog wel wat op het verlanglijstje. Dus gaan ze zingend op weg naar het zilveren jubileum. 

Heb je na het lezen soms zin om aan te sluiten? Kom gerust op woensdag eens luisteren.

Afgelopen jaar zijn Annet Haverkort, Marjolein Kluijtmans en Karin Schepens in het zonnetje gezet vanwege hun 12.5 jarig jubileum bij Zingiz.