Afbeelding

Kerstwensen op de drempel naar 2024

Human Interest

Laarbeek - Kerstmarkten in Laarbeek, er waren er verschillende. DeMooiLaarbeekKrant gaat op zoek naar mensen die zich vrolijk aangekleed hebben en vraagt wat hun wens is voor kerst en het nieuwe jaar.

Liv Versteegh (l) en Joyce van Erp uit Lieshout
In een prachtig kerstmannenpak staat Joyce met twee anderen te collecteren voor het Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Joyce wenst dat er ook in 2024 activiteiten voor kinderen met kanker georganiseerd kunnen worden, zoals interne slaapgelegenheid voor familie, met zieke kinderen uitstapjes maken naar bijvoorbeeld een pretpark en als kinderen niet van de afdeling kunnen vanwege hun ziekte, dat er dan daar vertier is zoals bijvoorbeeld een gametafel. Even je zorgen vergeten.

Iza Toussaint (l), Janne van Heeswijk en Kylana Logemann (r) uit Beek en Donk en Mariahout
Terwijl ze reclame maken voor ‘Rolschaatsclub De Oude Molen’ weet Kylana wel wat ze voor komend jaar wil wensen. Wel vijfhonderd mensen op haar verjaardag. Janne hoopt dat er komend jaar niemand bij het rolschaatsen valt en zich blesseert. Voor Iza is de wens dat er in 2024 weer veel mensen naar de mooie shows van de rolschaatsclub komen kijken en er veel deelnemers zijn aan de skateswing. Bewegen is goed voor iedereen, dan blijf je gezond.

Sanne van Melfoort uit Mariahout
In het kraampje van Sanne liggen verschillende geknutselde spullen, gemaakt door mensen die in het dagelijks leven met tegenslag te maken hebben en soms een handicap moeten accepteren. Deelnemen aan het ‘normale’ leven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom wenst ze voor 2024 dat iedereen meetelt in de maatschappij, dat iedereen zich nuttig voelt en gezien wordt.

Maarten Rooijakkers uit Aarle-Rixtel
Boerenbedrijven zijn er in Laarbeek in verschillende soorten en maten. Wat ze voor de maatschappij betekenen is nog niet voor iedereen duidelijk. Maarten hoopt dat Laarbeekse mensen uit alle vier de kernen komend jaar meer naar de boer toe gaan. Het is goed om kennis te maken met wat Laarbeekse boeren doen, welke producten ze maken en wat boeren betekenen voor de natuur.

Tim van de Ven uit Aarle-Rixtel
Glunderend loopt Tim over de kerstmarkt. Hij geniet met volle teugen en toont trots de twee varkentjes die hij gekregen heeft. Als hij dan ook nog een mooie kerstmuts op mag, wil hij de mensen uit Laarbeek vooral heel veel geluk in 2024 toewensen. Zelf kijkt hij uit naar zijn vakantie naar Valencia in Spanje. Hij hoopt ook dat mensen lief zijn voor elkaar en goed naar elkaar luisteren.

Ritta en Souhil Saloum uit St. Oedenrode/Beek en Donk
Geheel in kerstkleuren loopt Ritta over de kerstmarkt. Al woont ze in St. Oedenrode, ze heeft al vijf jaar een restaurant in Beek en Donk. Haar man Souhil staat eten te bereiden en wordt erbij gehaald om samen te poseren. Ooit vluchtten ze samen uit Syrië en daarom wensen ze mensen in blijdschap en vrede te leven. Samen met hun twee dochters voelen ze zich heel welkom in Laarbeek en zijn daar heel dankbaar voor.

Carolijn Bouw uit Beek en Donk
Terwijl ze tijdens de kerstmarkt de handen uit de mouwen steekt, moet Carolijn even nadenken over haar wens. Ze hoopt dat mensen vanaf nu elkaar in hun waarde laten. Als iemand iets wil of wil zijn moet hij of zij dat gewoon kunnen doen. Ze wenst mensen die zoeken naar hun geaardheid, maar ook met het uitvoeren van nieuwe plannen alle succes in het nieuwe jaar. Niets is gek en alles kan.

Jolanda Verbakel uit Lieshout
Tijdens haar werk met bijzondere mensen doet Jolanda er alles aan om ervoor te zorgen dat ze een fijne dagbesteding hebben. Knutselen, wandelen, fietsen, niets is te gek. Het zou geweldig zijn als Jolanda in 2024 voor al deze mensen weer leuke activiteiten en uitstapjes kan organiseren, zodat ze een fijne tijd beleven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding