De winnaars van de Roefelmaand: Nina en Nick van Eck
De winnaars van de Roefelmaand: Nina en Nick van Eck Foto:

Laarbeek kleurde geel tijdens Juni Roefelmaand

Kinderen & Tieners

Laarbeek – Vijfentwintig jaar geleden werd er in Laarbeek voor het eerst geroefeld. Gelukkig is deze bijzondere gelegenheid niet onopgemerkt voorbij gegaan. Meer dan 150 bedrijven in de vier Laarbeekse kernen hingen voor deze gelegenheid een gele roefelposter op zodat vele kinderen met ouders, opa’s en oma’s de posters konden gaan zoeken.

Wedstrijd
Roefelcomité Laarbeek vond het leuk om aan de zoektocht naar de posters een wedstrijd te hangen. De kinderen die de meeste posters in Laarbeek wisten te vinden werden verrast met een leuke prijs. Nina en Nick van Eck uit Lieshout waren de beste speurneuzen; zij vonden in alle kernen van Laarbeek opgehangen roefelposters. Een mooie tweede plek was er voor Joris en Thomas van Roij uit Aarle-Rixtel en ook Lieke Beniers en Mara Beestman uit Mariahout vielen in de prijzen. In Lieshout en Beek en Donk deden een groot aantal kinderen ook nog mee aan een speurtocht en haalden na afloop hun welverdiende ijsje op. Roefelcomité Laarbeek bedankt alle bedrijven die zo aardig waren om de prijsjes mee te sponsoren.

Roefeldag 2022
Op 11 juni 2022 hoopt het Roefelcomité weer een nieuwe Roefeldag te organiseren. Hopelijk nu wel op de manier zoals zij dat het liefste doen. Kinderen en hun begeleiders bezoeken bedrijven, instellingen en vrijwilligersorganisaties in Laarbeek om te kijken wat volwassenen allemaal doen. Heb je een bedrijf of instelling die de moeite waard is om te bezoeken of wil je heel graag een Roefeldag mee organiseren? Neem contact op met het Roefelcomité in het dorp waar je woont. Alle informatie is te vinden op www.roefeldaglaarbeek.nl. Op de tweede zaterdag van juni 2022 hoopt de organisatie heel Laarbeek weer geel te laten kleuren. Tot dan!