Afbeelding

Overzichtsexpositie KUNSTpodium ’t Oude Raadhuis

Kunst & Cultuur

Beek en Donk - De gehele maand juni brengt KUNSTpodium ’t Oude Raadhuis in Beek en Donk voor u een overzichtsexpositie van bijzondere werken vervaardigd in Atelier Keldonk bij Hurkkeramiek. De expositie is geopend op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. 

De keramische werken zijn de afgelopen jaren gemaakt door deelnemers en cursisten van dit atelier. Er wordt behalve van de elektrische oven ook gebruik gemaakt van bijzondere stookprocessen zoals raku, naked raku en saggar wat zorgt voor unieke en onvoorspelbare patronen en kleuren in het keramiek. Het atelier is gestart rond de eeuwwisseling in een deel van een oude boerderij te Keldonk. Inmiddels werken ca. 20 mensen veelal wekelijks in verschillende groepen in het atelier, indien gewenst met begeleiding, maar veelal ook zelfstandig. Iedere deelnemer wordt ondersteund in zijn eigen unieke creativiteit waarbij gekeken wordt hoe het gewenste idee zo goed mogelijk kan worden gemaakt. Op deze wijze krijgt iedereen de mogelijkheid zijn creatieve potentieel vorm te geven en ten volle te ontwikkelen. Iedereen is vrij om te maken wat men wil, voor zover technisch haalbaar. Bij het decoreren kan gebruik gemaakt worden van zowel eigen gemaakte glazuren als van kant en klare glazuren. Het resultaat van dit alles is zeer uiteenlopend werk van alle deelnemers/cursisten. 

Het atelier ademt een relaxte en ongedwongen sfeer, in een natuurlijk groene omgeving. Mensen geven er aan volledig tot rust te komen en zich optimaal te kunnen ontspannen als ze er aan het werk zijn. Het atelier beschikt over diverse ovens, draaischijf, een kleiwals, spuitcabine en verder over alle benodigde kleinere gereedschappen en materialen. De expositie in het Oude Raadhuis te Beek en Donk geeft een goed overzicht van het werk met diverse technieken van een aantal deelnemers van de laatste jaren.