Afbeelding

Expositie ‘Natuur goed’ in KunstPodium ’t Oude Raadhuis

Kunst & Cultuur

Beek en Donk - Ann Blommaart, Geert Maas en Jan Moonen tonen Edelsmid kunst, Fotografische bloemarrangementen en Keramiek tijdens de expositie ‘Natuur goed’ in KunstPodium ’t Oude Raadhuis. KunstPodium ’t Oude Raadhuis is van 3 t/m 25 september geopend op de zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Ann Blommaart heeft de cursus Edelsmeden gedaan in de Gruitpoort te Doetinchem. Daarna heeft ze van 2003-2007 de Vakschool in Schoonhoven gevolgd en haar diploma voor goudsmid behaald. In 2011 is ze toegelaten tot het Nederlands Gilde van Goudsmeden. Gilde voor Kennis, Kunde en Community. Ze heeft de natuur als inspiratiebron, al dan niet met edelstenen erin verwerkt. Veelal werkt ze in opdracht waarbij ‘oud’ familiegoud- en of zilver omgesmeed wordt tot een nieuw sieraad dat met plezier gedragen wordt. Alles in het vak komt dan voorbij, van ontwerpen, smelten, walsen tot plaat en draad, zagen, vijlen, buigen, vormen, solderen, schuren, polijsten, tot edelstenen zetten toe. Ook vervaardigt ze herinneringssieraden. Soms werkt ze met een opdrachtgever samen om een sieraad naar wens te maken. Ze blijft zich doorontwikkelen en ervaart het als een groot goed om dit mooie vak te mogen delen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.annblommaart.nl.

Geert Maas
Wordt vrolijk van ontwerpen met bloemen, planten en de natuur als onuitputtelijke bron om mee te creëren, bewonderen en vooral te verwonderen! Hij is opgeleid als bloemsierkunstenaar/grafische ontwerper en werkt over de gehele wereld aan opdrachten met bloemen en planten. Het schilderen en het maken van sprookjesachtige fotografische bloemarrangementen zijn een belangrijke manier om zijn fantasie de vrije loop te laten gaan. Wegdromen zonder grenzen, creatief en fantasierijk tegelijk, op zoek naar verrassing en verwondering. Bezoek zijn virtuele galerie op www.geertmaas.nl/galerie.

Jan Moonen
De kennismaking met keramiek dateert van midden jaren 80. Geboeid door het materiaal en de mogelijkheden heeft hij jaren cursussen gevolgd op de Muzerije ‘s-Hertogenbosch bij diverse docenten en daarna enkele jaren workshops in binnen- en buitenland gevolgd. Naast figuratieve vormen, spreken hem strakke vormen aan die door hun afwerking en toepassing van speciale stooktechnieken altijd weer verrassende resultaten opleveren. Van 2005 tot eind 2020 heeft hij met partner Klaasjan, de Bed & Breakfast La Colmena Famosa in Zuid Spanje geëxploiteerd. Onderdeel van de activiteiten van de Bed & Breakfast was het organiseren van keramiekworkshops voor groepen tot acht personen. De resultaten waren steeds verrassend en de reacties lovend. Eind 2020 hebben ze een nieuw plek gevonden in Mariaheide/Veghel. Voor meer informatie kunt u kijken op www.lacolmenafamosa.com.