Afbeelding
Bron: rivm

Update RIVM 18/4: 84 bevestigde besmettingen in Laarbeek

Medisch & Gezondheid Coronavirus

Landelijk - Tot en met 18 april 10:00 uur zijn er in Nederland in totaal 31.589 COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM. Van alle gemelde patiënten is de helft 61 jaar of ouder. 

Tot nu toe zijn 9.594 van de gemelde patiënten opgenomen in het ziekenhuis en 3.601 overleden. De helft van de opgenomen patiënten is 69 jaar of ouder, bij de overleden patiënten was de helft 81 jaar of ouder.

Vandaag zijn er 129 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 142 personen als overleden gemeld, waarvan een melding van een meerderjarige patiënt in de leeftijdscategorie 15-19 jaar met onderliggend lijden. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken. 

Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Het aantal gemelde patiënten dat overlijdt neemt ook af, maar minder snel dan de ziekenhuisopnames. Dit komt waarschijnlijk doordat de tijd tussen besmetting en overlijden langer is dan de tijd tussen besmetting en ziekenhuisopname.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

In Laarbeek zijn er 84 personen besmet. 23 inwoners van Laarbeek zijn aan het coronavirus overleden. 35 inwoners liggen nog in het ziekenhuis. 

Tekst:  rivm.nl