Afbeelding

Laarbeek kleurt warmrood; verrassing voor ouderen aan deurklink

Algemeen Coronavirus

Laarbeek - Deze week kleuren de straten in Laarbeek heel even rood. Overal waar je keek (en kijkt) zag je hartjesballonnen aan deurklinken of balkons hangen. Dit bleek een initiatief te zijn van de lokale woningcorporatie woCom, die daarmee haar oudere huurders in Laarbeek wilde verrassen.

De coronacrisis vraagt veel van iedereen. Ook voor woCom zijn er veel uitdagingen om de dienstverlening en het contact met huurders zoveel mogelijk door te laten gaan. Ze zien daarbij veel mooie en creatieve initiatieven ontstaan. “Persoonlijk contact vinden wij heel belangrijk,” geeft buurtbeheerder Dennie Baats aan. Hij kent vele Laarbeekse senioren en initieerde voor hen deze ballonnendag. “Want juist dat contact is tijdens de coronapandemie voor ons een stuk moeilijker geworden. Een bezoekje aan oudere huurders, die nu extra kwetsbaar en een stuk eenzamer zijn, zit er even niet in. WoCom is wel telefonisch bereikbaar, maar minder zichtbaar in de wijk. Via de ballonnen wilden we laten weten dat we aan ze denken. Dat we er even goed voor ze zijn. Juist nu.” 

600 ballonnen
Woensdagmiddag ging Dennie daarom met 9 collega’s op pad. Met de herkenbare woCom-busjes én 600 ballonnen. In alle kernen van Laarbeek deden zij seniorencomplexen aan. Van de appartementen van Zonnetij in Aarle-Rixtel, via de Waterpoort in Beek en Donk, langs de hofjeswoningen in Lieshout. Elke bewoner kreeg een ballon aan de deurklink gehangen. Als verrassing. “Ja, en wij waren net zo verrast toen bewoners de ballonnen aan hun balkons vastknoopten,” vertelt Dennie. “Onder één balkon hebben we zelfs gezongen, omdat de bewoonster jarig was. Dat zorgt dan toch voor de verbinding die ook wij zo missen. Dat laat zien dat we hier samen doorkomen in Laarbeek.­­­­ En door de ballonnen bewust bij een kleine lokale ondernemer te kopen, helpen we ook die een beetje deze moeilijke periode door.”

Hulp nodig?
WoCom wil tenslotte huurders, die geraakt worden door de coronacrisis, oproepen zich vooral te melden: “Misschien kunt u door de gevolgen uw huur niet of niet helemaal betalen. Of maakt u zich zorgen om uw buren omdat ze op leeftijd zijn. Misschien zit u verlegen om een praatje. Neem dan gerust contact met ons op.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding