Afbeelding

Goed bezocht, intiem en gezellig MuziektuinPodium

NULL

Goed bezocht, intiem en gezellig MuziektuinPodium


Beek en Donk – De Muziektuin was afgelopen zondag weer omgetoverd tot een sfeervolle, muzikale omgeving. Het Beek en Donks Gemengd Koor, de politieharmonie Oost Brabant en de Lieholter blaaskapel streelden vele oren in een goed gevulde muziektuin. Dit alles onder het genot van een heerlijk zonnetje en uitzicht op de prachtige vijver, waar zelfs de eenden het naar hun zin leken te hebben.

Platform Wereldhulp Laarbeek
Het Beek en Donks gemengd koor bezorgde menigeen kippenvel met ‘Nkosi Sikelele’, het volkslied van Zuid Afrika. Waarschijnlijk was het lied een knipoog naar de Laarbeekse organisaties die tijdens de MuziektuinPodium aandacht vroegen voor hun inzet voor derdewereldlanden. Bij een van de kraampjes stond Zuster Madeleine, die enthousiast vertelde over haar werk met de Missiezusters van het Kostbaar Bloed. Maar ook Tonny Brugmans, van de stichting Malaika Kids, deed gepassioneerd haar verhaal over haar inzet voor de bouw van een dorp waarin weeskinderen een thuis kunnen vinden.

Compliment
Nadat omroeper Geert Heesakkers het laatste lied van het Beek en Donks Gemengd Koor aankondigde, maakte hij gebruik van de gelegenheid om een compliment aan de gemeente te geven. “Vorige week was het hier een enorme rommel met veel zwerfafval. Na een telefoontje met de gemeente, was het hier vrijdagmiddag weer keurig netjes. Dikke complimenten hiervoor!” Hierna volgde een stevig applaus vanuit het publiek.

VDOD
Het klarinet trio VDOD (Voor De Oude Dag) zorgde voor een stemmig intermezzo. Met één bas- en twee besklarinetten speelden zij onder andere het lied ‘Solveigs song ‘ van Peer Gynt. Dit gaat over een ondeugende jongen, die treurt over de dood van zijn moeder. De heren Toon van Zutven, Jos de Wit en Berry van de Laar zijn vrienden die al jaren samen muziek maken. “Als trio treden we regelmatig op. Zo spelen we maandelijks in het Alzheimer café en zorgen we voor sfeer tijdens het uitzwaaien van een burgemeester of bij een tentoonstelling. Daarnaast spelen we ook wel eens op een begrafenis”, aldus Toon van Zutven.

Geluidsvolume
Rini van Hoof staat met Henk Verhoeven achter een tafel vol knoppen en schuiven. Zij zorgen er voor dat geluidstechnisch alles op rolletjes loopt. “Er is wel eens commentaar geweest dat het geluid harder zou moeten, omdat er veel gepraat wordt. In de stoelopstelling is rekening gehouden met mensen die vooral willen luisteren; deze staan vooraan. Achteraan staan de sta tafels, waar mensen kletsend kunnen genieten van een drankje. We hebben er bewust voor gekozen dat het vooral een gezellig en gemoedelijk evenement moet zijn, waar ook gepraat mag worden”, aldus Rini.