Afbeelding

Geen extra parkeerplaatsen na burgerinitiatief in Lieshout

NULL

Geen extra parkeerplaatsen na burgerinitiatief in Lieshout


Lieshout – Bewoners van de Balduinstraat, Hertog Janstraat en de Vogelenzang dienden een tijd terug een burgerinitiatief in met een aanvraag tot tien extra parkeerplaatsen in hun straten. De gemeente heeft besloten om af te zien van deze aanvraag.

De gemeente heeft de situatie in de straten laten onderzoeken en is tot de conclusie gekomen dat de extra parkeerplaatsen niet noodzakelijk zijn. Bewoners dienen bereid te zijn om soms 50 tot 80 meter te moeten lopen tot hun woning.

Daarnaast valt er niet veel ruimte aan parkeerplaatsen te winnen. De plaatsen zijn nu in de lengte. Deze worden – wanneer de gemeente akkoord zou zijn gegaan – dan andersom gelegd. Dat betekent dat je van 2 parkeerplaatsen, 4 plekken creëert. “Maar het heeft ook als nadeel dat autobestuurders bij het parkeren zo bij mensen binnen kunnen kijken”, legt een woordvoerder van de gemeente uit.

De gemeente is bereid om de bewoners uitleg te geven over dit besluit. Zij organiseren daarom een bijeenkomst. De bewoners worden hier persoonlijk van op de hoogte gesteld.

Afbeelding: Google Maps